Salmó confitat amb ceballot i xacolí
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Tomàs Cuadrado
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El racó d'en Tomàs, Terrassa
- Informació nutricional -Obre
El greix del salmó és rica en omega-3 que augmenta la fluïdesa de la sang i prevé la formació de coàguls o trombus.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 supremes de salmó
- 3 cebes mitjanes
- 1 got de xacolí
- 1 cabeça d'alls
- cibulet
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per fer les xips d'all, en una paella amb oli ben calent fregiu els alls laminats. Quan estiguin ben dauradets, retireu-los i reserveu-los sobre paper absorbent.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el xacolí i deixeu-ho reduir durant 10 minuts.
Seguidament, coleu la ceba, reserveu-la, torneu a posar el suc de la cocció a la paella, rectifiqueu-ho de sal, poseu-hi el salmó i deixeu-lo confitar a foc suau durant una estona.
I ja per acabar, feu una base de ceba confitada al centre del plat, poseu-hi el salmó a sobre, cobriu-lo amb les xips d'all i guarniu el plat amb una mica de cibulet picat.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el xacolí i deixeu-ho reduir durant 10 minuts.
Seguidament, coleu la ceba, reserveu-la, torneu a posar el suc de la cocció a la paella, rectifiqueu-ho de sal, poseu-hi el salmó i deixeu-lo confitar a foc suau durant una estona.
I ja per acabar, feu una base de ceba confitada al centre del plat, poseu-hi el salmó a sobre, cobriu-lo amb les xips d'all i guarniu el plat amb una mica de cibulet picat.