Salmó amb salsa d'anxoves

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Montse Dalit (recepcionista d'El Prat de Llobregat)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Sense gluten

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 250 g de salmó per persona
  • 1 llauna de filets d'anxoves
  • 1 got de vi blanc
  • ametlles picades
  • pebre
  • crema de llet
  • 4 patates
  • 2 tomàquets cherry
  • sal en escates
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu les patates amb pell a partir d'aigua freda durant uns 25 minuts (depèn de la mida de les patates i del foc).

Per fer la salsa d'anxoves, poseu al morter les anxoves (reserveu-ne dues per a l'emplatat), aixafeu-les bé, afegiu-hi la crema de llet i remeneu-ho bé perquè quedi ben lligat.

En comprar el salmó trieu la part de la cua i demaneu al peixater que us tregui l'espina i us faci 4 supremes d'uns 200/250 g.

A continuació, poseu una miqueta d'oli al fons de la safata de forn, col·loqueu-hi al damunt les supremes de salmó, tireu-hi una mica de pebre, el vi i les ametlles picades pel damunt, cobriu-ho amb la salsa d'anxoves i deixeu-ho coure al forn durant 15 minuts a 180 graus.

Finalment, comproveu que les patates són cuites, punxant-les amb una forquilla, retireu-les del cassó, peleu-les i reserveu-les.

I ja per acabar, emplateu el salmó, poseu-hi una mica de sal en escates i una anxova a sobre i acompanyeu-ho amb una patata i un parell de tomàquets cherry.
 
Anar al contingut