Salmó amb nyàmeres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montse Estruch
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Cingle, Vacarisses
- Informació nutricional -Obre
Les nyàmeres són un tubercle com la patata, tot i que pel seu gust i pel seu contingut nutricional s'assembla més a la carxofa.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 g de nyàmeres
- 1 c/s de mantega
- 1 ceba tendra
- 4 talls de salmó (100 g per p.)
- 1 c/c de cebollí
- escates de sal
- sal, pebre i oli
- un paper "carta fata" (cel·lofana que admet temperatura)
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb mantega sofregiu les nyàmeres, ja bullides, pelades i tallades a trossos, i la ceba tendra, escalivada, pelada i tallada a trossos.
Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el cebollí picat, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.A continuació, salpebreu el salmó i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli pel costat de la pell. Quan la pell estigui torradeta, doneu-li la volta, tapeu la paella, apagueu el foc i deixeu-ho coure al vapor.I ja per acabar, poseu el saltat de nyàmeres i ceba sobre el paper "carta fata", poseu-hi el salmó a sobre, amaniu-lo amb unes escates de sal, emboliqueu-ho tot com si fos un farcell, lligueu-ho amb un cordill i ja ho podeu emplatar.
Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el cebollí picat, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.A continuació, salpebreu el salmó i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli pel costat de la pell. Quan la pell estigui torradeta, doneu-li la volta, tapeu la paella, apagueu el foc i deixeu-ho coure al vapor.I ja per acabar, poseu el saltat de nyàmeres i ceba sobre el paper "carta fata", poseu-hi el salmó a sobre, amaniu-lo amb unes escates de sal, emboliqueu-ho tot com si fos un farcell, lligueu-ho amb un cordill i ja ho podeu emplatar.