Salmó a les herbes amb verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montserrat Prats (Tècnica de Màrqueting Oncolliga Girona)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
El romaní és una herba aromàtica que conté un oli essencial amb una acció estimulant del sistema circulatori.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 rodelles de salmó
- 2 patates
- 2 pastanagues
- 2 carbassons
- escates de sal
- oli d'oliva verge extra
- vi blanc
- romaní en branca
- anet trinxat
- herbes aromàtiques trinxades (orenga, farigola)
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol el salmó amb l'anet, el romaní i el vi blanc i deixeu-ho macerar durant 15 minuts.
Mentrestant, talleu la patata, la pastanaga i el carbassó a rodanxes, poseu-les en un plat, amaniu-les amb un bon raig d'oli i les herbes aromàtiques i deixeu-ho macerar uns 5 minutets.
A continuació, en una planxa amb una mica d'oli i herbes aromàtiques salteu les rodanxes de patata durant 3 o 4 minuts fins que quedin ben dauradetes. Després, afegiu-hi les rodanxes de pastanaga i de carbassó, amaniu-les amb una mica més d'oli i d'herbes aromàtiques i salteu-les durant 3 minuts més.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli, una mica d'anet, una branca de romaní i una mica del vi blanc de la maceració, salteu les rodanxes de salmó.
I ja per acabar, emplateu el salmó, poseu-hi les escates de sal a sobre i les verdures al costat.
Mentrestant, talleu la patata, la pastanaga i el carbassó a rodanxes, poseu-les en un plat, amaniu-les amb un bon raig d'oli i les herbes aromàtiques i deixeu-ho macerar uns 5 minutets.
A continuació, en una planxa amb una mica d'oli i herbes aromàtiques salteu les rodanxes de patata durant 3 o 4 minuts fins que quedin ben dauradetes. Després, afegiu-hi les rodanxes de pastanaga i de carbassó, amaniu-les amb una mica més d'oli i d'herbes aromàtiques i salteu-les durant 3 minuts més.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli, una mica d'anet, una branca de romaní i una mica del vi blanc de la maceració, salteu les rodanxes de salmó.
I ja per acabar, emplateu el salmó, poseu-hi les escates de sal a sobre i les verdures al costat.