Sacher de cirera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gerard Solís
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- Per al pa de pessic:
- 4 ous
- 100 g de sucre
- 50 g de farina
- 50 g de cacau
- 1 culleradeta de llevat en pols
- Per a la melmelada de cireres:
- 500 g de cireres
- 350 g de sucre
- Per a la cobertura de xocolata:
- 100 g de cobertura de xocolata
- 50 g de mantega
PREPARACIÓ
Feu coure en un cassó les cireres sense pinyol i el sucre fins que agafin un consistència de melmelada.
Per fer el pa de pessic bateu una mica els ous en un bol. Després afegiu-hi el sucre i munteu-ho fins que en quadrupliqui el volum. Tot seguit poseu-hi la farina, el cacau i el llevat. Remeneu-ho.
A continuació poseu un paper sulfurat en una safata de forn. Poseu-hi un motlle cilíndric a sobre i aboqueu-hi la massa. Deixeu-ho coure al forn, preescalfat, a 220 graus, durant 20 minuts.
Mentrestant foneu la xocolata i la mantega al microones i barregeu-ho bé.
Quan el pa de pessic sigui fred, talleu-lo en tres capes. Cobriu la primera capa amb melmelada de cireres, poseu-hi una altra capa de pa de pessic a sobre i feu el mateix. Finalment poseu l'última capa de pa de pessic al damunt. Tot seguit banyeu el pastís amb la xocolata fosa procurant que quedi ben llis i deixeu-lo refredar. Podeu guarnir el sacher amb unes quantes fruites vermelles tallades i unes quantes fulles de menta.
Per fer el pa de pessic bateu una mica els ous en un bol. Després afegiu-hi el sucre i munteu-ho fins que en quadrupliqui el volum. Tot seguit poseu-hi la farina, el cacau i el llevat. Remeneu-ho.
A continuació poseu un paper sulfurat en una safata de forn. Poseu-hi un motlle cilíndric a sobre i aboqueu-hi la massa. Deixeu-ho coure al forn, preescalfat, a 220 graus, durant 20 minuts.
Mentrestant foneu la xocolata i la mantega al microones i barregeu-ho bé.
Quan el pa de pessic sigui fred, talleu-lo en tres capes. Cobriu la primera capa amb melmelada de cireres, poseu-hi una altra capa de pa de pessic a sobre i feu el mateix. Finalment poseu l'última capa de pa de pessic al damunt. Tot seguit banyeu el pastís amb la xocolata fosa procurant que quedi ben llis i deixeu-lo refredar. Podeu guarnir el sacher amb unes quantes fruites vermelles tallades i unes quantes fulles de menta.