Rotllets de primavera farcits de plàtan i xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Meilan Kao
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Kao Dim Sum
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Els plàtans són el complement ideal per a aquells que tenen una vida activa, ja que són rics en hidrats de carboni, en potassi i en magnesi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 rotlles de pasta de primavera 20x20 cm
- 2 plàtans madurs
- 100 g de xocolata amarga 65% aprox.
- mel
- llavors de sèsam torrades
- oli de gira-sol per fregir
- gerds
- Massa per enganxar:
- 20 g de farina
- 15 cl d'aigua
- 1 c/c de llevat
PREPARACIÓ
Per fer la pasta que servirà per enganxar els rotlles de primavera, poseu en un bol l'aigua, la farina i el llevat, barregeu-ho bé i deixeu-ho reposar 4 hores a la nevera.
A continuació, foneu la xocolata al bany maria, remenant de tant en tant, vigilant que no es cremi.
Mentrestant , peleu els plàtans, talleu-los per la meitat i talleu aquestes meitats en quatre quarts.
Tot seguit, poseu la pasta dels rotlles, en forma de rombe, al taulell, esteneu-hi la xocolata per la part de l'extrem inferior fins a la meitat, poseu-hi al damunt dues tires de plàtan, enrotlleu-ho fins a la meitat, doblegueu les puntes dels exteriors, seguiu-ho enrotllant i, quan arribeu a la punta, poseu-hi una mica de la massa per enganxar i acabeu-ho d'enrotllar.
Quan veieu que estan ben segellats, escalfeu oli de gira-sol en un cassó i, quan estigui a uns 180 graus, fregiu-hi els rotllets durant un minut, un minut i mig. Finalment, deixeu-los escórrer una mica sobre paper absorbent.
I ja per acabar, feu uns fils de mel a la base del plat, escampeu-hi llavors de sèsam per sobre, poseu-hi al damunt els rotllets i guarniu el plat amb uns quants gerds.
A continuació, foneu la xocolata al bany maria, remenant de tant en tant, vigilant que no es cremi.
Mentrestant , peleu els plàtans, talleu-los per la meitat i talleu aquestes meitats en quatre quarts.
Tot seguit, poseu la pasta dels rotlles, en forma de rombe, al taulell, esteneu-hi la xocolata per la part de l'extrem inferior fins a la meitat, poseu-hi al damunt dues tires de plàtan, enrotlleu-ho fins a la meitat, doblegueu les puntes dels exteriors, seguiu-ho enrotllant i, quan arribeu a la punta, poseu-hi una mica de la massa per enganxar i acabeu-ho d'enrotllar.
Quan veieu que estan ben segellats, escalfeu oli de gira-sol en un cassó i, quan estigui a uns 180 graus, fregiu-hi els rotllets durant un minut, un minut i mig. Finalment, deixeu-los escórrer una mica sobre paper absorbent.
I ja per acabar, feu uns fils de mel a la base del plat, escampeu-hi llavors de sèsam per sobre, poseu-hi al damunt els rotllets i guarniu el plat amb uns quants gerds.