Rostit de pollastre amb gambes, cebetes glacejades i múrgules

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Lorés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La cuina de Can Simón, Tossa de Mar

INGREDIENTS

  • 1 pollastre de pagès
  • 8 gambes
  • caldo d'aviram
  • copa de vi negre
  • 2 cebes mitjanes
  • 3 o 4 grans d'all
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 1 fulla de llorer
  • fruita seca variada
  • 24 cebetes del platillo
  • 16 múrgules
  • oli d'oliva
  • mantega
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, emboliqueu els pits de pollastre amb paper film i poseu-los al congelador durant un parell d'hores.

Mentrestant, en una cassola amb oli fregiu la resta del pollastre salpebrat i tallat a trossos.

Quan estigui dauradet, afegiu-hi la ceba, l'all, la pastanaga i el porro, tot tallat a trossets, i una fulla de llorer i deixeu-ho sofregir durant una estona.

Seguidament, afegiu-hi el vi negre. Quan hagi reduït, cobriu-ho amb el caldo i deixeu-ho coure durant una hora.

Després, desosseu el pollastre, piqueu-lo amb un ganivet, poseu-lo en un bol juntament amb una mica del suc de la seva cocció i la fruita seca i remeneu-ho bé.

A continuació, traieu els pits de pollastre del congelador, talleu-los a làmines fines, poseu-hi el pollastre picat amb la fruita seca, emboliqueu-los com si fossin canelons, poseu-los en una safata, amaniu-los amb una mica d'oli i deixeu-los coure al forn durant 5 minuts.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli i mantega salteu les cebetes pelades i senceres.

Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les múrgules salpebrades.

Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli i sal salteu les cues de gambes pelades.

I ja per acabar, emplateu el caneló tallat per la meitat, poseu-hi les cebetes i les gambes a un costat, les múrgules a l'altre i salseu-ho tot amb una mica del suc de la cocció del rostit.
Anar al contingut