Romescada de rap i gambes de platja

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Clotet
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Tuset, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els fruits secs de romesco són molt rics en alguns elements beneficiosos per a al salut, com per exemple la vitamina E, que és antioxidant. Conté la majoria de les vitamines B y quantitats fonamentals de minerals com el fòsfor, el magnesi, el coure o el fAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 medallons de rap de 75 g unitat
  • 8 gambes de platja
  • 1 ceba mitjana
  • 2 grans d'all
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 got d'aigua
  • farina
  • sal i pebre blanc
  • oli d'oliva
  • Per a la picada:
  • la carn de dues nyores remullades
  • 10 g de pinyons
  • 20 g d'ametlles torrades
  • 20 g d'avellanes torrades
  • 1 gra d'all
  • sal i pebre blanc

PREPARACIÓ

Per fer la picada, poseu en un bol les ametlles, les avellanes, els pinyons, un gra d'all laminat, la sal, el pebre i la carn de les nyores i tritureu-ho tot amb el morter.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli fregiu el rap, salpebrat i enfarinat i les gambes salades. Quan estiguin dauradets, retireu-los i reserveu-los sobre paper absorbent.Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'all i la ceba picada. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el tomàquet, que haureu escaldat, pelat, tallat a trossos i sense llavors, i deixeu-ho coure una estona a foc suau. Després, cobriu-ho amb aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure una estona més. Quan l'aigua arrenqui el bull, retireu-ho del foc, passeu-ho pel colador xinès, poseu-ho en un altre cassó, afegiu-hi la picada i deixeu-ho coure durant 5 minuts. Finalment, poseu-hi el rap i les gambes i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.I ja per acabar, emplateu el rap, poseu-hi les gambes a sobre i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Anar al contingut