Romescada de rap i gambes de platja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Clotet
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Tuset, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Els fruits secs de romesco són molt rics en alguns elements beneficiosos per a al salut, com per exemple la vitamina E, que és antioxidant. Conté la majoria de les vitamines B y quantitats fonamentals de minerals com el fòsfor, el magnesi, el coure o el fAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 12 medallons de rap de 75 g unitat
- 8 gambes de platja
- 1 ceba mitjana
- 2 grans d'all
- 2 tomàquets madurs
- 1 got d'aigua
- farina
- sal i pebre blanc
- oli d'oliva
- Per a la picada:
- la carn de dues nyores remullades
- 10 g de pinyons
- 20 g d'ametlles torrades
- 20 g d'avellanes torrades
- 1 gra d'all
- sal i pebre blanc
PREPARACIÓ
Per fer la picada, poseu en un bol les ametlles, les avellanes, els pinyons, un gra d'all laminat, la sal, el pebre i la carn de les nyores i tritureu-ho tot amb el morter.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli fregiu el rap, salpebrat i enfarinat i les gambes salades. Quan estiguin dauradets, retireu-los i reserveu-los sobre paper absorbent.Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'all i la ceba picada. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el tomàquet, que haureu escaldat, pelat, tallat a trossos i sense llavors, i deixeu-ho coure una estona a foc suau. Després, cobriu-ho amb aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure una estona més. Quan l'aigua arrenqui el bull, retireu-ho del foc, passeu-ho pel colador xinès, poseu-ho en un altre cassó, afegiu-hi la picada i deixeu-ho coure durant 5 minuts. Finalment, poseu-hi el rap i les gambes i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.I ja per acabar, emplateu el rap, poseu-hi les gambes a sobre i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli fregiu el rap, salpebrat i enfarinat i les gambes salades. Quan estiguin dauradets, retireu-los i reserveu-los sobre paper absorbent.Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'all i la ceba picada. Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el tomàquet, que haureu escaldat, pelat, tallat a trossos i sense llavors, i deixeu-ho coure una estona a foc suau. Després, cobriu-ho amb aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure una estona més. Quan l'aigua arrenqui el bull, retireu-ho del foc, passeu-ho pel colador xinès, poseu-ho en un altre cassó, afegiu-hi la picada i deixeu-ho coure durant 5 minuts. Finalment, poseu-hi el rap i les gambes i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.I ja per acabar, emplateu el rap, poseu-hi les gambes a sobre i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.