Rodots

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel Miralles, Horta de Sant Joan

INGREDIENTS

  • 3 ous
  • 2 tasses de cafè de sucre
  • 1 tassa de cafè d'aigua
  • 1 tassa de cafè d'aiguardent
  • 1 tassa de cafè d'oli d'oliva
  • 3 sobres de litines
  • 1 sobre de llevat
  • ratlladura de llimona
  • farina
  • sucre
  • oli d'oliva per fregir

PREPARACIÓ

Barregeu en un bol les 3 clares d'ou muntades a punt de neu, el sucre i els rovells d'ou.
Bateu-ho ben bé i afegiu-hi la pell de llimona ratllada. Aneu-hi abocant l'aigua, l'aiguardent, l'oli d'oliva, el llevat i els sobres de litina, sempre sense deixar de batre. Després aneu afegint-hi la farina de mica en mica, i bateu-ho fins que la massa estigui ben lligada. Deixeu-la reposar un parell d'hores, tapada i a temperatura ambient. Quan ja hagi reposat, agafeu dos trossos de massa, uniu-los i feu-hi un forat enmig. Fregiu els rodots en oli calent i, quan estiguin fregits, arrebosseu-los amb sucre.
Anar al contingut