Rodó de xai amb patates i mel
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Òscar Molina
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Galaxó - Hotel Casa Fuster, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 rodó de xai
- 2 cullerades de confitura de taronja
- 4 patates
- 1 canonet de vainilla
- 2 escalunyes
- sal, pebre
- romaní
- oli d'oliva
- oli de gira-sol
- mel de romaní
PREPARACIÓ
Confiteu les escalunyes en un cassó amb oli de gira-sol, all i romaní.
A continuació, peleu i talleu les patates en làmines fines. Després, poseu un raig d'oli en una plata de forn i poseu-hi a dins les làmines de patates fins a aconseguir un gruix d'un centímetre. Tireu-hi un raig d'oli per sobre, el canonet de vainilla i salpebreu-ho. Deixeu-ho coure al forn a 160 graus durant 15 minuts.
Mentrestant, salpebreu el rodó de xai i enrossiu-lo en una paella amb l'oli ben calent. Quan estigui ben daurat, deixeu-lo coure al forn durant 12 minuts a 180 graus.
Tot seguit, poseu en un bol la mel de romaní, afegiu-hi aigua i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu les patates, poseu el rodó de xai al cantó i guarniu el plat amb la melmelada de taronja, les escalunyes confitades i una mica de romaní. Finalment, tireu la mel rebaixada amb aigua per sobre del rodó.
A continuació, peleu i talleu les patates en làmines fines. Després, poseu un raig d'oli en una plata de forn i poseu-hi a dins les làmines de patates fins a aconseguir un gruix d'un centímetre. Tireu-hi un raig d'oli per sobre, el canonet de vainilla i salpebreu-ho. Deixeu-ho coure al forn a 160 graus durant 15 minuts.
Mentrestant, salpebreu el rodó de xai i enrossiu-lo en una paella amb l'oli ben calent. Quan estigui ben daurat, deixeu-lo coure al forn durant 12 minuts a 180 graus.
Tot seguit, poseu en un bol la mel de romaní, afegiu-hi aigua i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu les patates, poseu el rodó de xai al cantó i guarniu el plat amb la melmelada de taronja, les escalunyes confitades i una mica de romaní. Finalment, tireu la mel rebaixada amb aigua per sobre del rodó.