Rodó de xai amb patates i mel

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Òscar Molina
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Galaxó - Hotel Casa Fuster, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 rodó de xai
  • 2 cullerades de confitura de taronja
  • 4 patates
  • 1 canonet de vainilla
  • 2 escalunyes
  • sal, pebre
  • romaní
  • oli d'oliva
  • oli de gira-sol
  • mel de romaní

PREPARACIÓ

Confiteu les escalunyes en un cassó amb oli de gira-sol, all i romaní.
A continuació, peleu i talleu les patates en làmines fines. Després, poseu un raig d'oli en una plata de forn i poseu-hi a dins les làmines de patates fins a aconseguir un gruix d'un centímetre. Tireu-hi un raig d'oli per sobre, el canonet de vainilla i salpebreu-ho. Deixeu-ho coure al forn a 160 graus durant 15 minuts.

Mentrestant, salpebreu el rodó de xai i enrossiu-lo en una paella amb l'oli ben calent. Quan estigui ben daurat, deixeu-lo coure al forn durant 12 minuts a 180 graus.

Tot seguit, poseu en un bol la mel de romaní, afegiu-hi aigua i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, emplateu les patates, poseu el rodó de xai al cantó i guarniu el plat amb la melmelada de taronja, les escalunyes confitades i una mica de romaní. Finalment, tireu la mel rebaixada amb aigua per sobre del rodó.
Anar al contingut