Rodó d'espinacs i espàrrecs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carme Díaz (empresària d'El Far de l'Empordà)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 full de pasta de full
- 400 g d'espàrrecs verds
- 100 g de pernil cuit
- 150 g d'espinacs
- 100 g de formatge emmental
- 1 ou
- oli d'oliva
- alls
- sal
- Per a la salsa de tomàquet:
- 1 pot de tomàquet ratllat cru
- alfàbrega o menta
PREPARACIÓ
Per començar, destrieu la part menys dura dels espàrrecs i poseu-los a coure en una cassó amb aigua bullent i sal, durant uns 12 minuts, fins que quedin tendres. Després, escorreu els espàrrecs i reserveu-los.
A continuació, en una paella amb oli enrossiu l'all picat. Quan estigui dauradet, afegiu-hi els espinacs crus, tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 5 minuts.
Tot seguit, poseu la pasta de full damunt d'un paper de forn, cobriu-la amb una capa de pernil cuit, una d'espinacs, una de formatge i els espàrrecs, enrotlleu el paper, tanqueu les vores, traieu el paper de forn, pinteu la pasta de full amb ou batut, poseu el rodó en una safata i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, a 220 graus durant 20 minuts.
Per fer la salsa, aboqueu el tomàquet en una paella amb una mica d'oli, deixeu-lo coure uns 20 minuts, afegiu-hi l'alfàbrega picada i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu el rodó i acompanyeu-lo amb la salsa de tomàquet.
A continuació, en una paella amb oli enrossiu l'all picat. Quan estigui dauradet, afegiu-hi els espinacs crus, tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 5 minuts.
Tot seguit, poseu la pasta de full damunt d'un paper de forn, cobriu-la amb una capa de pernil cuit, una d'espinacs, una de formatge i els espàrrecs, enrotlleu el paper, tanqueu les vores, traieu el paper de forn, pinteu la pasta de full amb ou batut, poseu el rodó en una safata i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, a 220 graus durant 20 minuts.
Per fer la salsa, aboqueu el tomàquet en una paella amb una mica d'oli, deixeu-lo coure uns 20 minuts, afegiu-hi l'alfàbrega picada i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu el rodó i acompanyeu-lo amb la salsa de tomàquet.