Risotto de fonoll i gorgonzola
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Roger Martínez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Mifanera, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g d'arròs carnaroli
- 2 cebes
- 2 bulbs de fonoll
- fulles de fonoll
- 200 g de gorgonzola
- 1 copa de vi blanc
- sal
- pebre blanc
- mantega
- 1 l de brou de pollastre
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli, confiteu la ceba picada a foc suau.
Quan estigui daurada, poseu-hi una mica de mantega i l'arròs, i deixeu-ho coure un parell de minuts.
Seguidament, afegiu-hi els bulbs de fonoll tallats a trossos i el vi blanc i deixeu-ho reduir.
Després, aboqueu-hi el brou, a poc a poc, i deixeu-ho coure fins que l'arròs estigui cuit.
A continuació, rectifiqueu-ho de sal i pebre, deixeu-ho coure un parell de minuts més i retireu-ho del foc.
Tot seguit, afegiu-hi la mantega i el gorgonzola i remeneu-ho bé fins que quedi ben cremós.
Finalment, poseu-hi les fulles de fonoll, remeneu-ho bé i ja podeu emplatar-ho.
Quan estigui daurada, poseu-hi una mica de mantega i l'arròs, i deixeu-ho coure un parell de minuts.
Seguidament, afegiu-hi els bulbs de fonoll tallats a trossos i el vi blanc i deixeu-ho reduir.
Després, aboqueu-hi el brou, a poc a poc, i deixeu-ho coure fins que l'arròs estigui cuit.
A continuació, rectifiqueu-ho de sal i pebre, deixeu-ho coure un parell de minuts més i retireu-ho del foc.
Tot seguit, afegiu-hi la mantega i el gorgonzola i remeneu-ho bé fins que quedi ben cremós.
Finalment, poseu-hi les fulles de fonoll, remeneu-ho bé i ja podeu emplatar-ho.