Risotto d'arr˛s negre amb gambes i bacallÓ

Puntuaciˇ:

2,86 / 5

Categoria:
segons
Aliment principal:
arr˛s
Dificultat:
alta
Temps d’elaboraciˇ:

Puntua (257 vots)

Ingredients

  • 1 alberginia petita
  • 1 bosseta petita de tinta
  • 4 grapats d┤arr˛s
  • 2 grapats de gamba pelada
  • 100 g de bacallÓ sense sal
  • 1 grapat de bolets (congelats de bossa )
  • 2 pebrots vermells
  • 7 tomÓquets madurs
  • Caldo de peix
  • 1/2 gotet de conyac
  • ralladura de mitja taronja
  • marduix
  • Forša formatge parmesÓ ratllat ( de cunya, no en pols )
  • 4 cebes mitjnes

Elaboraciˇ


Farem un arr˛s d┤all˛ ben gustˇs.

Primer de tot sofregirem la ceba amb un pŔl de sal fins que quedi dauradeta,seguidament hi afegirem el pebrot vermell i l┤alberginia ( tallat petit ).

L┤alberginia la tindrem prŔviament a un colador ja pelada i tallada amb un pŔl de sal per que deixi anar l┤aigua.

Deixarem que es vagin unint aquests tres productes.

Anirem posant amb aigua els bolets i les gambes ( si sˇn congelades )amb aigua tŔbia.

en el sofregit ja hi podrem tirar el tomÓquet ratllat i la ralladura de mitja taronja i el marduix i deixem tranquilament que vagi fent. Esperem dos minuts i ja li podrem tirar el conyac.

(Anirem calentant el caldo ben a poc a poc ja que encara ens queda una miqueta).

Li afegirem el bacallÓ a trossets ( ni molt grossos ni molt petits) i que segueixi fent.

A continuaciˇ ja li tirarem els bolets i les gambes.

Deixem que fagi tot i ja li podrem tirar l┤arr˛s i la tinta i esperarem uns dos minuts per tirar-hi el caldo de peix ( ja ben calent .

Li tirarem uns 4 cullerots de lÝquid, el just per que vagi fent;

quant ja estÓ fet al punt " al dente" li posarem el toc de grÓcia, el parmesÓ raTllat i mesclarem ben ,mesclat fins que el formatge fagi filets...

I JA HO TENIM UN ARRĎS PER QUEDAR MOLT I MOLT B╔

Comentaris (1)

  • 27/08/2009 16:50:02 Marca com a ofensiu

    Com arr˛s em sembla una molt bona recepta... ara be de risotto no en tÚ massa. Vull dir que llÓstima del tÝtol de la recepta.

Recepta de:
Receptes publicades:
3
Vots rebuts:
824
Comentaris rebuts:
2
Seguidors:
0