Risotto d'arròs negre amb gambes i bacallà

Puntuació:

2,86 / 5

Categoria:
segons
Aliment principal:
arròs
Dificultat:
alta
Temps d’elaboració:

Puntua (259 vots)

Ingredients

  • 1 alberginia petita
  • 1 bosseta petita de tinta
  • 4 grapats d´arròs
  • 2 grapats de gamba pelada
  • 100 g de bacallà sense sal
  • 1 grapat de bolets (congelats de bossa )
  • 2 pebrots vermells
  • 7 tomàquets madurs
  • Caldo de peix
  • 1/2 gotet de conyac
  • ralladura de mitja taronja
  • marduix
  • Força formatge parmesà ratllat ( de cunya, no en pols )
  • 4 cebes mitjnes

Elaboració


Farem un arròs d´allò ben gustós.

Primer de tot sofregirem la ceba amb un pèl de sal fins que quedi dauradeta,seguidament hi afegirem el pebrot vermell i l´alberginia ( tallat petit ).

L´alberginia la tindrem prèviament a un colador ja pelada i tallada amb un pèl de sal per que deixi anar l´aigua.

Deixarem que es vagin unint aquests tres productes.

Anirem posant amb aigua els bolets i les gambes ( si són congelades )amb aigua tèbia.

en el sofregit ja hi podrem tirar el tomàquet ratllat i la ralladura de mitja taronja i el marduix i deixem tranquilament que vagi fent. Esperem dos minuts i ja li podrem tirar el conyac.

(Anirem calentant el caldo ben a poc a poc ja que encara ens queda una miqueta).

Li afegirem el bacallà a trossets ( ni molt grossos ni molt petits) i que segueixi fent.

A continuació ja li tirarem els bolets i les gambes.

Deixem que fagi tot i ja li podrem tirar l´arròs i la tinta i esperarem uns dos minuts per tirar-hi el caldo de peix ( ja ben calent .

Li tirarem uns 4 cullerots de líquid, el just per que vagi fent;

quant ja està fet al punt " al dente" li posarem el toc de gràcia, el parmesà raTllat i mesclarem ben ,mesclat fins que el formatge fagi filets...

I JA HO TENIM UN ARRÒS PER QUEDAR MOLT I MOLT BÉ

Comentaris (1)

  • 27/08/2009 16:50:02 Marca com a ofensiu

    Com arròs em sembla una molt bona recepta... ara be de risotto no en té massa. Vull dir que llàstima del títol de la recepta.

Recepta de:
Receptes publicades:
3
Vots rebuts:
826
Comentaris rebuts:
2
Seguidors:
0