Remenat amb soja

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Remenat amb soja
  • (per persona)
  • 50 g soja
  • fulles verdes d'escarola
  • 5 alls tendres petits
  • 6 xiitakes
  • 1 ou

PREPARACIÓ

1. Tallem els xiitakes respectant la seva forma: com són rodons, els tallem com si fossin pastissos, a quarts petitons.

2. Trossegem els alls tendres.

3. En una paella calenta hi afegim un raig d'oli i fem saltar primer l'all tendre, perquè es vagi daurant.

4. Quan l'all tendre estigui una mica enrossit, afegim la soja a la cassola i hi posem una espurneta de sal.

5. Tallem les fulles verdes de l'escarola.

6. Ja hi podem afegir el xiitake a la cassola i una mica de pebre negre acabat de moldre.

7. És el moment d'afegir les fulles d'escarola. Baixem el foc.

8. Per últim, ens queda afegir l'ou. El trenquem i l'aboquem al damunt del nostre remenat: deixem que vagi caient la clara i que, amb l'escalfor de la paella, vagi cuallant.

9. Quan la clara ja sigui una mica blanca i hagi fet truiteta, ja podem treure el nostre remenat del foc. El rovell ha de continuar una mica cru: ara el trenquem i comencem a remenar perquè ens doni untuositat.

10. Preparem un plat amb un motllo rodó en el centre i servim el remenat.

* Nosaltres acompanyem el remenat de soja amb una petita astúcia:
agafem una barra de pa congelat i la passem per una mandolina. Anem fent talls súper estrets i amb diferents intruments, com un corró o una cullera que serveixin com a pes, anem fent amb aquests talls formes diferents i cap al forn. Un cop sigui torrat el pa, el traiem del foc i decorem amb les formes que hem fet el plat on tenim el nostre remenat.
Anar al contingut