Recuit d'anxova i alfàbrega amb confitura

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Roseta Jorba
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pa i raïm

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per al recuit:
  • 1 kg de recuit de drap
  • 24 filets d'anxoves
  • farina blanca
  • fulles i germinats d'alfàbrega
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva arbequina
  • 4 c/s confitura de tomata
  • flors (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu les anxoves i reserveu les espines en un bol amb una mica d'oli.

A continuació, en un altre bol, poseu-hi el recuit, els filets d'anxova nets, les fulles d'alfàbrega, la sal, el pebre i un rajolí d'oli i tritureu-ho amb el pímer fins que us quedi una massa ben homogènia. Seguidament, reserveu el recuit en una màniga pastissera.

Per fer els cruixents d'anxova, enfarineu les espines de les anxoves i fregiu-les en un a paella amb oli ben calent. Quan estiguin ben rosses i cruixents, retireu-les de la paella i reserveu-les sobre paper absorbent.

I ja per acabar, en una copa de vidre poseu-hi dues culleradetes de confitura. Després, amb l'ajuda de la màniga pastissera, afegiu-hi el recuit d'anxova, i poseu-hi a sobre una altra culleradeta de confitura, unes gotes d'oli d'oliva, uns germinats d'alfàbrega, l'espina d'anxova fregida i unes flors.
Anar al contingut