Rap rostit amb puré de pèsols i alls tendres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)
INGREDIENTS
- 4 lloms de rap de 150g
- 1/2 kg de pèsols pelats
- 4 talls de pernil de Jabugo
- Oli de tòfona
- 1 escalunya
- 2 cebes tendres
- alls tendres
- Oli de fines herbes (menta, julivert, porradell)
- 30 g de mantega
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, desfeu una mica de mantega en un cassó. Després afegiu-hi les escalunyes picades i deixeu que s'escalfin una mica.
Mentrestant, talleu els alls tendres per la meitat i cada meitat talleu-la en tres parts. Fregiu aquestes xips d'all tendre en una paella amb oli abundant a foc mig.
Tot seguit, incorporeu els pèsols al cassó amb la mantega i les escalunyes, i salpebreu-los. Afegiu-hi aigua bullint amb sal i deixeu-ho coure. Després tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.
A continuació, emplateu el puré de pèsols al fons del plat. Disposeu-hi a sobre el rap, que prèviament haureu fet en una paella i haureu embolicat amb pernil. Després cobriu-ho tot amb oli de tòfona i oli de fines herbes. Podeu decorar el plat amb les xips d'all tendre.
Mentrestant, talleu els alls tendres per la meitat i cada meitat talleu-la en tres parts. Fregiu aquestes xips d'all tendre en una paella amb oli abundant a foc mig.
Tot seguit, incorporeu els pèsols al cassó amb la mantega i les escalunyes, i salpebreu-los. Afegiu-hi aigua bullint amb sal i deixeu-ho coure. Després tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.
A continuació, emplateu el puré de pèsols al fons del plat. Disposeu-hi a sobre el rap, que prèviament haureu fet en una paella i haureu embolicat amb pernil. Després cobriu-ho tot amb oli de tòfona i oli de fines herbes. Podeu decorar el plat amb les xips d'all tendre.