Rap rostit amb jabugo i puré de carabassa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Nando Jubany
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)

INGREDIENTS

  • 4 lloms de rap (200 g)
  • 1/2 kg de carabassa
  • 1/2 escalunya
  • 4 talls de jabugo grossos
  • oli de julivert
  • oli de tòfona
  • 50 g de mantega
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Escalfeu la cassola amb una mica de mantega i poseu-hi l'escalunya tallada ben petita, tot vigilant que no us quedi sofregida.
Tot seguit, tireu-hi la carabassa tallada a trossos grossos, sense pell ni llavors i deixeu-ho coure vigilant que no es fregeixi. Salpebreu-ho i aboqueu-hi l'aigua, poseu el foc al màxim i deixeu-ho bullir 20 minuts. Llavors passeu-ho per la batedora i coleu-ho fins que us quedi un puré ben fi. Salpebreu el llom del rap, tireu-hi pel damunt un raig d'oli i fregiu-lo. Us ha de quedar daurat per fora i cruet per dins. Abans de preparar el plat, us falta fer l'últim pas: poseu el rap damunt del tall de pernil i fregiu-lo per la part del pernil, procurant que no se us torri gaire. Ara ja podeu muntar el plat, posant com a base el puré de carabassa calent, a sobre el rap i el pernil i per acabar, amaniu-ho amb oli de tòfona i oli de julivert. Decoreu-lo amb unes xips de carabassa.
Anar al contingut