Rap de la costa amb sepionets i la seva tinta

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Morros, Torredembarra

INGREDIENTS

  • ,5 kg de rap -12 sepionets
  • Oli d'oliva verge
  • sal
  • Per a salsa marinera: -2 cebes -5 tomàquets madurs
  • oli i sal
  • Per a la salsa de tinta: -2 cebes
  • pebrots verds -1/2 poma golden -4 tomàquets madurs
  • molla de pa
  • tinta de sèpia
  • fumet de peix
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Prepareu un fumet de peix fet amb un cap de rap, una pastanaga, ceba i porro, i una salsa marinera de ceba tallada fina i tomàquet.
Per fer la salsa de tinta, poseu en una cassola una ceba tallada, unapoma tallada a làmines i el pebrot verd, també tallat. Deixeu-hocoure durant uns 5 o 6 minuts, poseu-hi el tomàquet tallat, i espereuuns 2 o 3 minuts més. Després, i abans d'afegir-hi res més,traieu l'accés d'oli perquè si no, quan tinguéssimla salsa feta, surarien les gotes d'oli. Poseu-hi la molla de pa (del diaanterior), una mica de tinta del sepionets, el fumet de peix i sal, i deixeu-hocoure que a foc mitjà durant uns 8 o 10 minuts. Tot seguit, bateu-hoi passeu-ho pel colador xinès perquè us quedi ben fi.A part, fregiu els sepionets en una paella amb oli, i en una altra paella,amb l'oli molt calent, fregiu-hi el rap, prèviament salats. Ésmolt important que l'oli del rap estigui ben calent, perquè d'aqustamanera, el rap tindrà una crosta que impedirà que surti elseu suc, i així serà més melós.Salteu els sepionets i reserveu-lo mentre esperem que el rap s'acabide fer.Afegiu-hi la salsa de tinta amb els sepionets perquè agafi bongust.Finalment, munteu el plat amb el rap, els sepionets al voltant i unamica de salsa marinera sobre cada tall de rap.
Anar al contingut