Rap amb pebrots del piquillo amb vainilla i festucs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Eduard Xatruch
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Compartir, Cadaqués (Alt Empordà)
- Dieta: Per a embarassades
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per al praliné de festucs:
- 50 g de festucs verds torrats
- 100 g d'oli de gira-sol
- sal
- Per als pebrots del piquillo confitats:
- 16 pebrots del piquillo al natural (en conserva)
- 1 tija de vainilla
- 100 g d'oli d'oliva verge extra
- sal
- Altres:
- 4 cues de rap de 250 g/u.
- 50 g de festucs verds torrats
- 8 branques de cerfull
- 4 cullerades d'oli d'oliva verge
- sal
PREPARACIÓ
Per fer praliné de festucs, escalfeu lleugerament els festucs en una paella. Seguidament, poseu-los en un pot de pímer, juntament amb l'oli de gira-sol i una mica de sal, tritureu-ho a aconseguir una crema fina i reserveu-ho.
A continuació, escorreu els pebrots, reserveu-los en un plat, poseu la seva aigua en un bol, obriu la vainilla per la meitat, longitudinalment, grateu-ne l'interior, poseu aquesta polpa de vainilla al bol amb l'aigua dels pebrots i deixeu-ho macerar una estona.
Mentrestant, retireu els llavors interiors dels pebrots que teníeu reservat, fregiu-los lleugerament pels dos costats, en una paella amb l'oli d'oliva, afegiu-hi l'aigua amb polpa de vainilla i deixeu-ho confitar a foc lent durant 20 minuts.
Mentrestant, poseu a escalfar una planxa al foc, amb una mica d'oli, saleu la cua de rap i feu-la a la planxa pels dos costats. Ha de quedar daurat per l'exterior i cuit al punt per fins. Quan estigui cuita, retireu-la del foc i talleu-la en 4 trossos.
I ja per acabar, emplateu els trossos de cua de rap, al costat de cada tros poseu-hi un pebrot confitat, afegiu-hi una mica de sal per sobre, salseu-los lleugerament amb l'oli de confitar-los, amaniu el rap amb el praliné de festucs i guarniu el plat amb uns quants festucs torrats i les branquetes de cerfull.
A continuació, escorreu els pebrots, reserveu-los en un plat, poseu la seva aigua en un bol, obriu la vainilla per la meitat, longitudinalment, grateu-ne l'interior, poseu aquesta polpa de vainilla al bol amb l'aigua dels pebrots i deixeu-ho macerar una estona.
Mentrestant, retireu els llavors interiors dels pebrots que teníeu reservat, fregiu-los lleugerament pels dos costats, en una paella amb l'oli d'oliva, afegiu-hi l'aigua amb polpa de vainilla i deixeu-ho confitar a foc lent durant 20 minuts.
Mentrestant, poseu a escalfar una planxa al foc, amb una mica d'oli, saleu la cua de rap i feu-la a la planxa pels dos costats. Ha de quedar daurat per l'exterior i cuit al punt per fins. Quan estigui cuita, retireu-la del foc i talleu-la en 4 trossos.
I ja per acabar, emplateu els trossos de cua de rap, al costat de cada tros poseu-hi un pebrot confitat, afegiu-hi una mica de sal per sobre, salseu-los lleugerament amb l'oli de confitar-los, amaniu el rap amb el praliné de festucs i guarniu el plat amb uns quants festucs torrats i les branquetes de cerfull.