Rap amb olives verdes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Roca
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • 600 g de llom de rap net
  • 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
  • flor de sal
  • Per a la salsa d'olives verdes:
  • 100 g d'olives verdes sense pinyol
  • 60 g de l'aigua de les olives
  • 50 g d'oli d'oliva verge extra
  • Per a l'oli d'herbes:
  • 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
  • 1 cullerada d'olives negres
  • 1 culleradeta de pebre vermell de la Vera
  • 1 culleradeta de cerfull
  • 1 culleradeta de sajolida

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb oli salteu el llom de rap tallat per la meitat i salat amb la flor de sal.
Quan estigui dauradet, poseu la cassola al forn i deixeu coure el rap durant 8 minuts a 130 graus.

Per fer la salsa d'olives, poseu en un bol les olives, la seva aigua i l'oli i tritureu-ho amb el túrmix.

Per fer l'oli d'herbes, poseu en un bol l'oli d'oliva, les olives negres picades, el pebre vermell, el cerfull picat i la sajolida picada i remeneu-ho bé amb un batedor.

A continuació, cobriu el rap amb l'oli d'herbes, talleu-lo a rodanxes i reserveu-lo.

I ja per acabar, feu una base de salsa d'olives al centre del plat i poseu-hi el rap a sobre.
Anar al contingut