Rap amb olives verdes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 600 g de llom de rap net
- 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
- flor de sal
- Per a la salsa d'olives verdes:
- 100 g d'olives verdes sense pinyol
- 60 g de l'aigua de les olives
- 50 g d'oli d'oliva verge extra
- Per a l'oli d'herbes:
- 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
- 1 cullerada d'olives negres
- 1 culleradeta de pebre vermell de la Vera
- 1 culleradeta de cerfull
- 1 culleradeta de sajolida
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb oli salteu el llom de rap tallat per la meitat i salat amb la flor de sal.
Quan estigui dauradet, poseu la cassola al forn i deixeu coure el rap durant 8 minuts a 130 graus.
Per fer la salsa d'olives, poseu en un bol les olives, la seva aigua i l'oli i tritureu-ho amb el túrmix.
Per fer l'oli d'herbes, poseu en un bol l'oli d'oliva, les olives negres picades, el pebre vermell, el cerfull picat i la sajolida picada i remeneu-ho bé amb un batedor.
A continuació, cobriu el rap amb l'oli d'herbes, talleu-lo a rodanxes i reserveu-lo.
I ja per acabar, feu una base de salsa d'olives al centre del plat i poseu-hi el rap a sobre.
Quan estigui dauradet, poseu la cassola al forn i deixeu coure el rap durant 8 minuts a 130 graus.
Per fer la salsa d'olives, poseu en un bol les olives, la seva aigua i l'oli i tritureu-ho amb el túrmix.
Per fer l'oli d'herbes, poseu en un bol l'oli d'oliva, les olives negres picades, el pebre vermell, el cerfull picat i la sajolida picada i remeneu-ho bé amb un batedor.
A continuació, cobriu el rap amb l'oli d'herbes, talleu-lo a rodanxes i reserveu-lo.
I ja per acabar, feu una base de salsa d'olives al centre del plat i poseu-hi el rap a sobre.