Quinoa amb verdures

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Vicenç Céspedes (Responsable de botiga de Sabadell)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 250 g de quinoa
  • 1 all
  • 1 ceba grossa
  • 3 pastanagues
  • 1 carbassó
  • 150 g de col llisa verda
  • 10 g de bolets xiitake secs
  • 1 tros d'alga wakame
  • sal
  • oli
  • tamari o salsa de soja
  • aigua

PREPARACIÓ

Per començar, poseu l'alga wakame i els bolets xiitake en dos bols perquè s'hidratin.

Mentrestant, piqueu l'all, talleu la ceba en trossets petits, talleu la pastanaga i el carbassó en daus, talleu la col llisa verda en juliana i reserveu les verdures en bols diferents.

A continuació, poseu un raig d'oli a la paella i comenceu a coure l'all. Quan estigui mig cuit, afegiu-hi la ceba i remeneu-ho fins que s'enrosseixi. Després, poseu-hi la pastanaga i coeu-ho durant uns 15 minuts. Seguidament, incorporeu-hi el carbassó, coeu-ho durant 10 minuts, afegiu-hi la col llisa verda i deixeu-ho coure tot durant 10 minuts més, a mig foc.

Mentrestant talleu els bolets, ja hidratats, en làmines, llenceu el peu del bolet, incorporeu els bolets i les algues a la paella de les verdures i remeneu-ho tot ben remenat. Tot seguit, afegiu la quinoa, ja esbandida, al recipient de les verdures amb un raig de salsa de soja i un pessic de sal, barregeu-ho tot, deixeu-ho coure durant dos minuts, afegiu-hi mig litre d'aigua a temperatura natural i deixeu-ho coure tapat durant 20-25 minuts, fins que s'absorbeixi l'aigua.

I ja per acabar, ja podeu servir la quinoa amb verdures.
Anar al contingut