Púding de nous i pomes àcides
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 2 pomes tipus granny-smith
- 100 g de nous pelades i trossejades
- 2 copes de ratafia (licor de nous verdes)
- 1 branca de canyella
- ALTRES INGREDIENTS:
- 600 cc de llet
- 2 llesques de pa del dia anterior
- 6 ous i 2 rovells d'ou
- 175 g de sucre
- 100 g de sucre per a fer el caramel
- la pell de ¿ llimona
PREPARACIÓ
1. Fem un caramel ros amb la ratafia i els 100 g de sucre.
2. El posem a la base del motlle i el deixem refredar.
3. Pelem i trossegem les pomes en daus d¿1 cm d'aresta. Les saltem a foc fort amb mantega i sucre fins que siguin rosses.
4. En un bol ample, hi batem els rovells i els ous amb el sucre.
5. Bullim la llet amb la canyella i la pell de llimona. La deixem refredar lleument i la passem pel colador al bol on tenim els rovells i el sucre, remenant amb compte.
6. Hi afegim les pomes i el pa sec ratllat, juntament amb les nous.
7. Ho posem al motlle i ho coem al forn, a 140 graus, i al bany Maria durant aprox. 40-45 min.
8. Deixem que es refredi bé, i ho tallem com si fos una barra de gelat.
2. El posem a la base del motlle i el deixem refredar.
3. Pelem i trossegem les pomes en daus d¿1 cm d'aresta. Les saltem a foc fort amb mantega i sucre fins que siguin rosses.
4. En un bol ample, hi batem els rovells i els ous amb el sucre.
5. Bullim la llet amb la canyella i la pell de llimona. La deixem refredar lleument i la passem pel colador al bol on tenim els rovells i el sucre, remenant amb compte.
6. Hi afegim les pomes i el pa sec ratllat, juntament amb les nous.
7. Ho posem al motlle i ho coem al forn, a 140 graus, i al bany Maria durant aprox. 40-45 min.
8. Deixem que es refredi bé, i ho tallem com si fos una barra de gelat.