Potatge de llamàntol amb cigrons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Diego Campos
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Rincón de Diego

INGREDIENTS

  • 2 llamàntols de 500 g
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba tendra
  • 2 grans d'all
  • 1 fulla de llorer
  • 500 g de cigrons bullits
  • 1/2 l de fumet de peix
  • oli d'oliva
  • 1 bitxo
  • sal i pebre
  • Per a la salsa americana
  • 2 grans d'all
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • fulles d'api
  • caps d'escamarlà i llamàntol

PREPARACIÓ

Per fer la salsa americana, sofregiu l'all, la ceba, la pastanaga, el porro, l'api i el tomàquet, tot tallat ben petit, en una cassola amb oli.
Quan ja estigui sofregit, incorporeu-hi els caps del llamàntol i dels escamarlans. Després, tritureu-ho i afegiu-hi el fumet de peix i deixeu-ho reduir.
A continuació, sofregiu en una altra cassola amb oli els alls, la ceba tendra, els pebrots verds i vermells i el bitxo, tot tallat ben petit. Tot seguit, incorporeu-hi els cigrons bullits, el llamàntol tallat per la meitat i salpebrat i la salsa americana. Deixeu-ho bullir durant 5 minuts.

I ja per acabar, emplateu el potatge amb l'ajuda d'un motllo cilíndric. Després, disposeu el llamàntol sense la closca a sobre i desemmotlleu-ho.
Anar al contingut