Potatge de llamàntol amb cigrons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Diego Campos
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Rincón de Diego
INGREDIENTS
- 2 llamàntols de 500 g
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 ceba tendra
- 2 grans d'all
- 1 fulla de llorer
- 500 g de cigrons bullits
- 1/2 l de fumet de peix
- oli d'oliva
- 1 bitxo
- sal i pebre
- Per a la salsa americana
- 2 grans d'all
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1 porro
- fulles d'api
- caps d'escamarlà i llamàntol
PREPARACIÓ
Per fer la salsa americana, sofregiu l'all, la ceba, la pastanaga, el porro, l'api i el tomàquet, tot tallat ben petit, en una cassola amb oli.
Quan ja estigui sofregit, incorporeu-hi els caps del llamàntol i dels escamarlans. Després, tritureu-ho i afegiu-hi el fumet de peix i deixeu-ho reduir.
A continuació, sofregiu en una altra cassola amb oli els alls, la ceba tendra, els pebrots verds i vermells i el bitxo, tot tallat ben petit. Tot seguit, incorporeu-hi els cigrons bullits, el llamàntol tallat per la meitat i salpebrat i la salsa americana. Deixeu-ho bullir durant 5 minuts.
I ja per acabar, emplateu el potatge amb l'ajuda d'un motllo cilíndric. Després, disposeu el llamàntol sense la closca a sobre i desemmotlleu-ho.
Quan ja estigui sofregit, incorporeu-hi els caps del llamàntol i dels escamarlans. Després, tritureu-ho i afegiu-hi el fumet de peix i deixeu-ho reduir.
A continuació, sofregiu en una altra cassola amb oli els alls, la ceba tendra, els pebrots verds i vermells i el bitxo, tot tallat ben petit. Tot seguit, incorporeu-hi els cigrons bullits, el llamàntol tallat per la meitat i salpebrat i la salsa americana. Deixeu-ho bullir durant 5 minuts.
I ja per acabar, emplateu el potatge amb l'ajuda d'un motllo cilíndric. Després, disposeu el llamàntol sense la closca a sobre i desemmotlleu-ho.