Postres de músic

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi de Meià
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Monvínic

INGREDIENTS

  • Per a la crema pastissera:
  • 370 g de llet sencera
  • 80 g de rovell d'ou
  • 110 g de sucre
  • 44 g de farina de blat
  • 100 g de nata muntada
  • 18 ml de moscatell
  • Per a la sablée d'avellanes:
  • 250 g de farina
  • 250 g d'avellana torrada
  • 250 g de mantega
  • 100 g de sucre llustre
  • 5 g de sal
  • Sopa de vi:
  • 100 ml de moscatell
  • 100 ml d'almívar
  • Per a la crema de mató:
  • 400 g de mató
  • 50 g de mel de romaní
  • Fruita seca:
  • ametlles, nous, pinyons, orellanes, figues seques i avellanes

PREPARACIÓ

Per fer la sablée, poseu en un bol la farina, el sucre llustre, la sal i la mantega pomada i amasseu-ho bé amb les mans.

Quan estigui tot ben amassat afegiu-hi l'avellana picada i acabeu-ho d'amassar.

A continuació, cobriu un motllo amb paper sulfuritzat, poseu-hi la massa a sobre, aixafeu-la bé i deixeu-la coure al forn durant 15 minuts a 165 graus.

Seguidament, talleu-la amb un motllo circular i reserveu-la.

Tot seguit, feu una crema pastissera amb la llet, el rovell, el sucre, la farina, la nata i el moscatell i reserveu-la a la nevera.

Per fer la sopa de vi, poseu en un bol el moscatell i l'almívar i remeneu-ho bé.

Per fer la crema de mató, poseu en un bol el mató i la mel i remeneu-ho bé amb una forquilla.

I ja per acabar, emplateu la crema pastissera, poseu-hi la sablée a sobre amb una quenelle de crema de mató i la fruita seca i la sopa de vi al voltant.
Anar al contingut