Postres de músic
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi de Meià
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Monvínic
INGREDIENTS
- Per a la crema pastissera:
- 370 g de llet sencera
- 80 g de rovell d'ou
- 110 g de sucre
- 44 g de farina de blat
- 100 g de nata muntada
- 18 ml de moscatell
- Per a la sablée d'avellanes:
- 250 g de farina
- 250 g d'avellana torrada
- 250 g de mantega
- 100 g de sucre llustre
- 5 g de sal
- Sopa de vi:
- 100 ml de moscatell
- 100 ml d'almívar
- Per a la crema de mató:
- 400 g de mató
- 50 g de mel de romaní
- Fruita seca:
- ametlles, nous, pinyons, orellanes, figues seques i avellanes
PREPARACIÓ
Per fer la sablée, poseu en un bol la farina, el sucre llustre, la sal i la mantega pomada i amasseu-ho bé amb les mans.
Quan estigui tot ben amassat afegiu-hi l'avellana picada i acabeu-ho d'amassar.
A continuació, cobriu un motllo amb paper sulfuritzat, poseu-hi la massa a sobre, aixafeu-la bé i deixeu-la coure al forn durant 15 minuts a 165 graus.
Seguidament, talleu-la amb un motllo circular i reserveu-la.
Tot seguit, feu una crema pastissera amb la llet, el rovell, el sucre, la farina, la nata i el moscatell i reserveu-la a la nevera.
Per fer la sopa de vi, poseu en un bol el moscatell i l'almívar i remeneu-ho bé.
Per fer la crema de mató, poseu en un bol el mató i la mel i remeneu-ho bé amb una forquilla.
I ja per acabar, emplateu la crema pastissera, poseu-hi la sablée a sobre amb una quenelle de crema de mató i la fruita seca i la sopa de vi al voltant.
Quan estigui tot ben amassat afegiu-hi l'avellana picada i acabeu-ho d'amassar.
A continuació, cobriu un motllo amb paper sulfuritzat, poseu-hi la massa a sobre, aixafeu-la bé i deixeu-la coure al forn durant 15 minuts a 165 graus.
Seguidament, talleu-la amb un motllo circular i reserveu-la.
Tot seguit, feu una crema pastissera amb la llet, el rovell, el sucre, la farina, la nata i el moscatell i reserveu-la a la nevera.
Per fer la sopa de vi, poseu en un bol el moscatell i l'almívar i remeneu-ho bé.
Per fer la crema de mató, poseu en un bol el mató i la mel i remeneu-ho bé amb una forquilla.
I ja per acabar, emplateu la crema pastissera, poseu-hi la sablée a sobre amb una quenelle de crema de mató i la fruita seca i la sopa de vi al voltant.