Porros confitats

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Eduard Losilla
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Butikfarra
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    El formatge manxec és un aliment d'elevat contingut en proteïnes i greixos, també en minerals com el fòsfor i el calci, i vitamines com la A i la D.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 8 porros
  • oli d'oliva
  • 250 g de cansalada curada
  • Per a la crema de formatge:
  • 800 g de formatge manxec
  • 600 g de nata
  • sal i pebre
  • Per l'oli fumat:
  • 250 g d'oli d'oliva
  • 4 pedres de carbó

PREPARACIÓ

Per fer l'oli fumat, poseu 250 grams d'oli a escalfar en una cassola, sense que arribi a bullir. Seguidament, retireu-la del foc, poseu-hi les pedres de carbó molt calentes, d'una en una perquè no salti l'oli, i deixeu-les dins de la cassola durant una hora.

Mentrestant, talleu l'arrel i la part verda dels porros, netegeu-los, poseu-los sencers en una cassola, coberts amb oli d'oliva i deixeu-los coure a foc suau durant una hora i mitja.

Per fer la salsa de formatge, escalfeu la nata en una cassola sense que arrenqui el bull, afegiu-hi el formatge ratllat, la sal i el pebre i removeu-ho fins a obtenir una salsa homogènia, aproximadament uns 8 minuts.

Tot seguit, recupereu els porros, ja cuits, feu-los un petit tall al centre, per poder obrir-los, però sense arribar al final, poseu-hi al mig la crema de formatge, tireu-hi per sobre de la crema la cansalada tallada ben petita i gratineu-ho al forn, prèviament preescalfat a 200 graus, durant 5 minuts.

I ja per acabar, emplateu els porros gratinats i amaniu-los amb l'oli fumat per sobre.
Anar al contingut