Popets estofats amb patates i xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor
INGREDIENTS
- 400 g de popets o calamars
- 1 kg de patates
- 1 tasseta d'oli
- 2 cebes grosses
- julivert trinxat
- sal
- pebre blanc o negre en pols
- 1 fulla de llorer
- 1 branqueta de farigola
- 1 cullerada de puré de tomàquet
- 1/2 l de vi negre
- 1 copa d'aiguardent
- Per a la picada:
- brins de safrà
- 3 alls fregits
- ametlles torrades
- 30 g de xocolata en pols
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli fregiu-hi la ceba tallada ben petita.
Quan estigui ben daurada afegiu-hi els popets, les patates tallades a trossos, la farigola, el llorer, el julivert, el pebre, el puré de tomàquet, l'aiguardent i el vi negre i deixeu-ho coure.
Per fer la picada, tritureu amb el morter les ametlles, el safrà, els alls fregits i la xocolata. Després poseu-hi una mica d'aigua i remeneu-ho bé.
Finalment, afegiu la picada al cassó dels popets, rectifiqueu de sal i ja podeu emplatar-ho.
Quan estigui ben daurada afegiu-hi els popets, les patates tallades a trossos, la farigola, el llorer, el julivert, el pebre, el puré de tomàquet, l'aiguardent i el vi negre i deixeu-ho coure.
Per fer la picada, tritureu amb el morter les ametlles, el safrà, els alls fregits i la xocolata. Després poseu-hi una mica d'aigua i remeneu-ho bé.
Finalment, afegiu la picada al cassó dels popets, rectifiqueu de sal i ja podeu emplatar-ho.