Pop roquer amb cremós de patata i allioli
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Miró
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: La Llotja, LAmetlla de Mar
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per al pop:
- 1 pop de 2 kg (aprox.)
- sal
- pebre negre en gra
- troncs de fonoll sec
- llorer
- pell de llimona
- aigua mineral
- pebre vermell picant
- pebre dolç
- flor de sal del Delta
- Per al cremós de patata:
- 2 patates
- 2 alls confitats
- oli d'oliva
- sal
- pebre
- c/s d'aigua de bullir el pop
- Per a l'allioli:
- 2 rovells d'ou
- 1 all
- 40 g d'oli de gira-sol
- 60 g d'oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, congeleu i descongeleu el pop. Quan estigui descongelat, poseu-lo en una olla de pressió, cobriu-lo d'aigua freda, afegiu-hi la sal, el pebre negre en gra, els troncs de fonoll sec, les fulles de llorer i la pell de llimona i, sense tapar l'olla, abaixeu el foc al mínim i deixeu-ho coure durant una hora. Passat aquest temps, tapeu l'olla, apugeu el foc i quan l'olla comenci a xiular deixeu-ho coure durant 8 minuts. Seguidament, destapeu l'olla, deixeu-ho refredar a temperatura ambient, escorreu el pop, poseu-lo en una safata, deixeu-lo refrescar a la nevera i reserveu l'aigua de la cocció.
Mentrestant, per fer el cremós de patata, peleu les patates, talleu-les a trossets, talleu l'all a làmines, poseu-ho tot en una cassola amb oli i deixeu-ho sofregir cinc minuts. Després, incorporeu-hi l'aigua de bullir el pop, la sal i el pebre, tapeu la cassola i deixeu-ho bullir a foc lent durant vint minuts. A continuació, amb l'ajuda d'un pímer, tritureu-ho fins que sigui puré, passeu-ho per un colador xinès perquè quedi cremós i reserveu-ho.
Per fer l'allioli, poseu en un bol l'oli d'oliva, l'oli de girasol i l'all i tritureu-ho amb el pímer. Tot seguit, poseu en un altre bol el rovell d'ou i una mica de sal i emulsioneu-ho amb unes varetes mentre hi afegiu la barreja d'oli triturat amb all.
Finalment, talleu les potes del pop, de cada pota feu-ne dos trossos, i, en una planxa amb oli d'oliva, fregiu els trossos de pop per totes les cares.
I ja per acabar, poseu tres cullerades de cremós de patata al plat, el pop al damunt, l'allioli al costat i acabeu-lo espolsant els pebres vermells i la flor de sal del Delta per sobre del pop.
Mentrestant, per fer el cremós de patata, peleu les patates, talleu-les a trossets, talleu l'all a làmines, poseu-ho tot en una cassola amb oli i deixeu-ho sofregir cinc minuts. Després, incorporeu-hi l'aigua de bullir el pop, la sal i el pebre, tapeu la cassola i deixeu-ho bullir a foc lent durant vint minuts. A continuació, amb l'ajuda d'un pímer, tritureu-ho fins que sigui puré, passeu-ho per un colador xinès perquè quedi cremós i reserveu-ho.
Per fer l'allioli, poseu en un bol l'oli d'oliva, l'oli de girasol i l'all i tritureu-ho amb el pímer. Tot seguit, poseu en un altre bol el rovell d'ou i una mica de sal i emulsioneu-ho amb unes varetes mentre hi afegiu la barreja d'oli triturat amb all.
Finalment, talleu les potes del pop, de cada pota feu-ne dos trossos, i, en una planxa amb oli d'oliva, fregiu els trossos de pop per totes les cares.
I ja per acabar, poseu tres cullerades de cremós de patata al plat, el pop al damunt, l'allioli al costat i acabeu-lo espolsant els pebres vermells i la flor de sal del Delta per sobre del pop.