Pop marinat amb romesco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Massana
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Massana, Girona
INGREDIENTS
- 1 pop
- 4 ous de guatlla
- 4 patates Mona Lisa
- 1 rovell d'ou
- sal Maldon
- 1 gotet de llet
- pebre
- nou moscada
- olivada
- vinagre Per al romesco:
- 12 tomàquets
- 1 cabeça d'alls
- 50 g d'avellanes torrades
- 7 pebrots de romesco
- 3 llesques de pa fregit
- 3 cullerades de vinagre
- 2 dl d'oli
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els tomàquests i els alls en una safata per al forn, tapeu-ho amb paper d'alumini i deixeu-ho coure al forn.
Per fer la crema de patata lleugera, poseu en un bol la patata bullida, la llet, els rovells d'ou, la nou moscada, la sal i l'oli, i tritureu-ho. Per fer el romesco, poseu el tomàquet escalivat, els alls, els pebrots de romesco remullats i sense pell, les avellanes torrades, el pa fregit, l'oli, la sal i el vinagre, i tritureu-ho. Per feu els ous de guatlla, bulliu aigua amb sal en un cassó, incorporeu-hi el vinagre i l'ou, i deixeu-ho coure durant 30 segons. Deixeu l'ou sobre una paper de cuina. I ja per acabar, agafeu una copa i poseu-hi salvitxada, oli, crema de patata lleugera, l'ou de guatlla, olivada, crema de patata lleugera, el pop cuit, una mica més d'olivada, oli, i decoreu-ho amb sal Maldon.
Per fer la crema de patata lleugera, poseu en un bol la patata bullida, la llet, els rovells d'ou, la nou moscada, la sal i l'oli, i tritureu-ho. Per fer el romesco, poseu el tomàquet escalivat, els alls, els pebrots de romesco remullats i sense pell, les avellanes torrades, el pa fregit, l'oli, la sal i el vinagre, i tritureu-ho. Per feu els ous de guatlla, bulliu aigua amb sal en un cassó, incorporeu-hi el vinagre i l'ou, i deixeu-ho coure durant 30 segons. Deixeu l'ou sobre una paper de cuina. I ja per acabar, agafeu una copa i poseu-hi salvitxada, oli, crema de patata lleugera, l'ou de guatlla, olivada, crema de patata lleugera, el pop cuit, una mica més d'olivada, oli, i decoreu-ho amb sal Maldon.