Pop amb capipota i samfaina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pau Corderas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Paella Bar Boqueria
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
La samfaina és una combinació de verdures rica en fibra, vitamines i minerals, molt interessant per enriquir molts plats.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- 200 g de carn del cap de vedella cuita
- 200 g de peu de vedella cuit
- 1 pop de 1/2 kg
- 1,2 l d'aigua mineral
- 1 fulla de llorer
- sal i pebre
- 400 g de samfaina en conserva
- julivert (per fer les xips de julivert)
PREPARACIÓ
Per començar, en una olla amb aigua bullint, poseu-hi el llorer, la sal i el pebre i escaldeu-hi el pop 3 vegades. Per escaldar-lo, agafeu-lo pel cap, submergiu-lo dins l'olla durant uns segons, traieu-lo, i repetiu aquesta operació 3 vegades. L'última vegada, deixeu-lo ja que es cogui sencer durant un parell d'hores a foc moderat. Després, traieu-lo de l'olla, reserveu-lo i reserveu també l'aigua de la cocció.
A continuació, talleu el cap i el peu de vedella a daus, poseu-ho en una cassola juntament amb la samfaina, cobriu-ho amb l'aigua de coure el pop (o aigua mineral) i deixeu-ho coure durant 30 minuts a foc moderat, amb la cassola destapada.
Mentrestant, talleu el pop a talls de 2 o 3 centímetres. Quan hagin passat els 30 minuts, rectifiqueu la cassola de sal i pebre, afegiu-hi el pop, tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Tot seguit, retireu l'estofat del foc i deixeu-lo reposar durant 15 minuts.
Finalment, fregiu uns brots de julivert en una paella amb oli ben calent i reserveu-los sobre paper absorbent.
I ja per acabar, emplateu el cap i pota amb pops i guarniu-ho amb les xips de julivert.
A continuació, talleu el cap i el peu de vedella a daus, poseu-ho en una cassola juntament amb la samfaina, cobriu-ho amb l'aigua de coure el pop (o aigua mineral) i deixeu-ho coure durant 30 minuts a foc moderat, amb la cassola destapada.
Mentrestant, talleu el pop a talls de 2 o 3 centímetres. Quan hagin passat els 30 minuts, rectifiqueu la cassola de sal i pebre, afegiu-hi el pop, tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Tot seguit, retireu l'estofat del foc i deixeu-lo reposar durant 15 minuts.
Finalment, fregiu uns brots de julivert en una paella amb oli ben calent i reserveu-los sobre paper absorbent.
I ja per acabar, emplateu el cap i pota amb pops i guarniu-ho amb les xips de julivert.