Pop amb capipota i samfaina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pau Corderas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Paella Bar Boqueria
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    La samfaina és una combinació de verdures rica en fibra, vitamines i minerals, molt interessant per enriquir molts plats.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 200 g de carn del cap de vedella cuita
  • 200 g de peu de vedella cuit
  • 1 pop de 1/2 kg
  • 1,2 l d'aigua mineral
  • 1 fulla de llorer
  • sal i pebre
  • 400 g de samfaina en conserva
  • julivert (per fer les xips de julivert)

PREPARACIÓ

Per començar, en una olla amb aigua bullint, poseu-hi el llorer, la sal i el pebre i escaldeu-hi el pop 3 vegades. Per escaldar-lo, agafeu-lo pel cap, submergiu-lo dins l'olla durant uns segons, traieu-lo, i repetiu aquesta operació 3 vegades. L'última vegada, deixeu-lo ja que es cogui sencer durant un parell d'hores a foc moderat. Després, traieu-lo de l'olla, reserveu-lo i reserveu també l'aigua de la cocció.

A continuació, talleu el cap i el peu de vedella a daus, poseu-ho en una cassola juntament amb la samfaina, cobriu-ho amb l'aigua de coure el pop (o aigua mineral) i deixeu-ho coure durant 30 minuts a foc moderat, amb la cassola destapada.

Mentrestant, talleu el pop a talls de 2 o 3 centímetres. Quan hagin passat els 30 minuts, rectifiqueu la cassola de sal i pebre, afegiu-hi el pop, tapeu-ho i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Tot seguit, retireu l'estofat del foc i deixeu-lo reposar durant 15 minuts.

Finalment, fregiu uns brots de julivert en una paella amb oli ben calent i reserveu-los sobre paper absorbent.

I ja per acabar, emplateu el cap i pota amb pops i guarniu-ho amb les xips de julivert.
Anar al contingut