Pop amb calçotada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Ivern
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Hisop, Barcelona

INGREDIENTS

  • 500 g de pop cuinat al vapor
  • 8 calçots mitjans
  • 100 g de pasta de full
  • 5 nyores
  • 2 tomàquets madurs
  • 3 llesques de pa
  • 1 iuca
  • 150 g d'avellanes torrades i pelades
  • 150 g d'ametlles torrades i pelades
  • 3 cabeces d'all
  • tinta de calamar (una bossa)
  • caramel
  • 1 dl de vinagre de xerès
  • oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli confiteu els calçots pelats durant 20 minuts a foc suau.

Mentrestant, en un cassó amb aigua poseu-hi la iuca pelada i tallada a dauets i deixeu-la coure durant un parell d'hores.

Seguidament, poseu-la a la Thermomix juntament amb l'aigua de la cocció, una mica de sal i la tinta de calamar i tritureu-ho. Per fer la galeta de iuca, en una paella amb una mica d'oli, poseu la massa de la iuca, escampeu-la bé per la paella i deixeu-la coure fins que quedi ben cruixent.

A continuació, talleu el pop a rodanxes, amaniu-les amb oli i deixeu-les coure a la graella fins que quedin dauradetes.

Per fer el romesco, poseu en un bol els tomàquets pelats, la polpa de les nyores, les llesques de pa, les ametlles, les avellanes, els alls, l'oli, el vinagre i la sal i tritureu-ho amb el túrmix.

Per fer la tatin, poseu en un motllo una mica de caramel, els calçots a sobre, cobriu-ho amb la pasta de full i deixeu-ho coure al forn a 200 graus durant 10 minuts.

I ja per acabar, emplateu el romesco, poseu-hi la tatin a sobre, el pop al costat, amaniu-ho tot amb un raig d'oli i guarniu el plat amb la galeta de iuca.
Anar al contingut