Pomes flamejades al calvados i cafè "shakerato"

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Alba Petra
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, Cambrils
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    La polpa de la poma és rica en pectina, una fibra soluble, que si es pren cuita és molt digestiva i ideal per als trastorns intestinals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 800 g de poma
  • 80 g de mantega
  • 60 g de sucre
  • 12 grans de cafè
  • 2 dl de calvados
  • 1 dl de suc de taronja
  • 0,5 dl de Grand Marnier
  • 1 dl de nata líquida
  • 2 dl de gelat de vainilla
  • 5 g de cafè soluble
  • Per al cafè shakerato:
  • 2 tasses de cafè acabat de fer
  • 1/2 dl de xarop de sucre
  • 6-8 glaçons

PREPARACIÓ

Pelem les pomes i les tallem a làmines ben fines.

Desfem el sucre a la paella. Afegim la mantega.

Quan tot està ben desfet, hi posem la poma. Afegim els grans de cafè. Flamegem amb el calvados. Ho deixem reduir. 3 minuts. Mullem amb el suc de taronja i el Grand Marnier, a foc suau entre 3 i 5 minuts.

Afegim la nata líquida a foc mitjà i reduïm. 4 minuts. Retirem els grans de cafè.

Per al cafè shakerato, omplim una coctelera fins a la meitat, amb glaçons. Afegim el cafè. Hi posem el xarop per endolcir-ho. Sacsegem amb energia durant 10 o 15 segons. Colem en una copa de còctel.

Servim la poma amb el gelat de vainilla al mig del plat i empolvorarem una mica del cafè soluble. Servim acompanyat amb el cafè Shakerato.
Anar al contingut