Pomes flamejades al calvados i cafè "shakerato"
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Alba Petra
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, Cambrils
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
La polpa de la poma és rica en pectina, una fibra soluble, que si es pren cuita és molt digestiva i ideal per als trastorns intestinals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 800 g de poma
- 80 g de mantega
- 60 g de sucre
- 12 grans de cafè
- 2 dl de calvados
- 1 dl de suc de taronja
- 0,5 dl de Grand Marnier
- 1 dl de nata líquida
- 2 dl de gelat de vainilla
- 5 g de cafè soluble
- Per al cafè shakerato:
- 2 tasses de cafè acabat de fer
- 1/2 dl de xarop de sucre
- 6-8 glaçons
PREPARACIÓ
Pelem les pomes i les tallem a làmines ben fines.
Desfem el sucre a la paella. Afegim la mantega.
Quan tot està ben desfet, hi posem la poma. Afegim els grans de cafè. Flamegem amb el calvados. Ho deixem reduir. 3 minuts. Mullem amb el suc de taronja i el Grand Marnier, a foc suau entre 3 i 5 minuts.
Afegim la nata líquida a foc mitjà i reduïm. 4 minuts. Retirem els grans de cafè.
Per al cafè shakerato, omplim una coctelera fins a la meitat, amb glaçons. Afegim el cafè. Hi posem el xarop per endolcir-ho. Sacsegem amb energia durant 10 o 15 segons. Colem en una copa de còctel.
Servim la poma amb el gelat de vainilla al mig del plat i empolvorarem una mica del cafè soluble. Servim acompanyat amb el cafè Shakerato.
Desfem el sucre a la paella. Afegim la mantega.
Quan tot està ben desfet, hi posem la poma. Afegim els grans de cafè. Flamegem amb el calvados. Ho deixem reduir. 3 minuts. Mullem amb el suc de taronja i el Grand Marnier, a foc suau entre 3 i 5 minuts.
Afegim la nata líquida a foc mitjà i reduïm. 4 minuts. Retirem els grans de cafè.
Per al cafè shakerato, omplim una coctelera fins a la meitat, amb glaçons. Afegim el cafè. Hi posem el xarop per endolcir-ho. Sacsegem amb energia durant 10 o 15 segons. Colem en una copa de còctel.
Servim la poma amb el gelat de vainilla al mig del plat i empolvorarem una mica del cafè soluble. Servim acompanyat amb el cafè Shakerato.