Pomes farcides de l'Empordà

Imatge recepta de Pomes farcides de l'Empordà
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lluís Fernández
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Els Pescadors, Llançà (Alt Empordà)

INGREDIENTS

  • 8 pomes de la varietat Verdedoncella
  • 150 g de carn magra de porc
  • 150 g de ventresca de porc
  • 50 g de carn magra de vedella
  • Oli d'oliva
  • 2 peles de llimona
  • sucre
  • canyella
  • sal
  • 3 ous
  • 1 got d'aigua
  • pinyons
  • Per a la picada:
  • 5 teules
  • 12 ametlles torrades
  • Suc de mitja llimona

PREPARACIÓ

Poseu en un bol la carn magra de porc picada, la ventresca de porc picada i la carn magra de vedella també picada.
Afegiu-hi sucre, sal, canyella en pols, pinyons, els ous i les peles de llimona ratllades. Barregeu-ho tot bé i deixeu-ho coure a foc lent en una paella amb oli i una mica d'aigua.

Mentrestant, talleu la base de les pomes, traieu-ne el cor i buideu-les per dins. Tot seguit, farciu-les amb la carn picada ja cuita i tapeu-les amb la part superior de la poma. Poseu les pomes farcides en una plata de forn amb aigua, peles de llimona i sucre i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant una hora i 30 minuts.

A continuació, poseu les teules i les ametlles torrades en un morter i piqueu-ho. Després, afegiu-hi el suc de llimona i barregeu-ho bé.

I ja per acabar, emplateu les pomes i tireu-hi per sobre la picada i una mica de l'aigua de cocció de les pomes.
Anar al contingut