Pomes farcides de l'Empordà

Puntuació:

2,78 / 5

Categoria:
postres, segons
Aliment principal:
carns
Dificultat:
mitjana
Temps d’elaboració:

Puntua (385 vots)


Canals:

Ingredients

  • 8 pomes de la varietat Verdedoncella
  • 150 g de carn magra de porc
  • 150 g de ventresca de porc
  • 50 g de carn magra de vedella
  • Oli d'oliva
  • 2 peles de llimona
  • sucre
  • canyella
  • sal
  • 3 ous
  • 1 got d'aigua
  • pinyons
  • Per a la picada:
  • 5 teules
  • 12 ametlles torrades
  • Suc de mitja llimona

Elaboració

Poseu en un bol la carn magra de porc picada, la ventresca de porc picada i la carn magra de vedella també picada.
Afegiu-hi sucre, sal, canyella en pols, pinyons, els ous i les peles de llimona ratllades. Barregeu-ho tot bé i deixeu-ho coure a foc lent en una paella amb oli i una mica d'aigua.

Mentrestant, talleu la base de les pomes, traieu-ne el cor i buideu-les per dins. Tot seguit, farciu-les amb la carn picada ja cuita i tapeu-les amb la part superior de la poma. Poseu les pomes farcides en una plata de forn amb aigua, peles de llimona i sucre i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant una hora i 30 minuts.

A continuació, poseu les teules i les ametlles torrades en un morter i piqueu-ho. Després, afegiu-hi el suc de llimona i barregeu-ho bé.

I ja per acabar, emplateu les pomes i tireu-hi per sobre la picada i una mica de l'aigua de cocció de les pomes.

Fotos de la recepta (1)

El restaurant

Els Pescadors

Cuiner: Lluís Fernández

C/ Castellar, 41. Llançà (Alt Empordà).

972 38 01 25

La música

La cançó: "Sugarloaf Express"

Intèrpret: Lee Ritenour

Comentaris (2)

  • joan quera

    joan quera diu:

    21/09/2011 15:47:00 Marca com a ofensiu

    Aquest cap de setmana ha sigut la "FIRA DE LA POMA DE RELLENO", unes postres molt tradicionals al municipi de Vilabertran (Alt Empordà).El secret d'aquest plat és cuinar-lo molt lentament i en diferentes vegades (4 ó 5). Les teules són una varietat de galetes amb forma de teula. "Quim, l'any vinent t'esperem a Vilabertran. Tindràs un record molt dolç".

  • Quim_Malgratenc

    Quim_Malgratenc diu:

    04/08/2011 21:19:28 Marca com a ofensiu

    Bon dia i bona hora: he estat veient el vídeo de les pomes farcides. A la recepta diu: per fer la picada... :teules (?). Voldria saber què són les teules. A principis del segle XX, els capellans duien un barret característic en forma de teula. A santa Coloma de Farners, feien unes galetes (encara les fan) acanalades i en deien "teules o barrets de capellà". La meva curiositat és saber que són les teules de la recepta. Per esbrinar-ho he trucat al restaurant "Els pescadors" de Llançà i m'han dit que ells no feien aquest plat, i que no saben res del programa cuines. Si us plau, aclariu-me aquest embolic. Gràcies.

Recepta de:
Receptes publicades:
3780
Vots rebuts:
947582
Comentaris rebuts:
1187
Seguidors:
197