Poma amb vainilla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Pellicer
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: ABaC, Barcelona
INGREDIENTS
- 1kg de poma reineta
- pasta de full (4 unitats)
- gelat de vainilla
- mantega
- Per a la salsa de toffee:
- 150 g sucre
- 1 canó de vainilla
- 150 g de crema de llet
PREPARACIÓ
Per començar, unteu una placa de forn amb mantega i cobriu-la amb paper sulfurat.
Cobriu el fons de la placa amb caramel triturat, col·loqueu-hi la poma ratllada per sobre. Tot seguit, poseu mantega sobre la poma. Deixeu-ho al forn durant una hora i 15 minuts.Quan estigui cuit, poseu-ho al congelador. Mentrestant, pinteu la pasta de full amb rovell d'ou i deixeu-la al forn a 180 graus durant uns 10 minuts.Per preparar la salsa de toffee, poseu sucre en un cassó. Afegiu-hi un canó de vainilla i remeneu-ho. Incorporeu-hi la crema de llet i deixeu-ho bullir un minut.I per acabar, traieu la poma del congelador i talleu-la a porcions. Serviu cada porció acompanyada de pasta de full, el gelat de vainilla i la salsa de toffee.
Cobriu el fons de la placa amb caramel triturat, col·loqueu-hi la poma ratllada per sobre. Tot seguit, poseu mantega sobre la poma. Deixeu-ho al forn durant una hora i 15 minuts.Quan estigui cuit, poseu-ho al congelador. Mentrestant, pinteu la pasta de full amb rovell d'ou i deixeu-la al forn a 180 graus durant uns 10 minuts.Per preparar la salsa de toffee, poseu sucre en un cassó. Afegiu-hi un canó de vainilla i remeneu-ho. Incorporeu-hi la crema de llet i deixeu-ho bullir un minut.I per acabar, traieu la poma del congelador i talleu-la a porcions. Serviu cada porció acompanyada de pasta de full, el gelat de vainilla i la salsa de toffee.