Pollastre rostit amb prunes i pinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Manel Armengol
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Major, trenta-sis, Gavà
INGREDIENTS
- 1 pollastre
- 2 cebes
- 4 tomàquets
- 25 g de pinyons
- 12 prunes escaldades
- 1 canonet de canyella
- 1 copeta de vi ranci
- 1/2 copeta d'anís sec
- pebre negre en gra
- sal, llard i una cabeça d'alls
PREPARACIÓ
Per començar, saleu el pollastre, prèviament tallat a quarts, i fregiu-lo en una cassola amb una mica de llard.
Quan estigui daurat, afegiu les cebes, els alls, la canyella i el pebre negre, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant 10 minuts.
Tot seguit, poseu-hi l'anís, el vi ranci, els tomàquets i les prunes i deixeu-ho coure durant 45 minuts més.
Un parell de minuts abans d'acabar la cocció, poseu-hi els pinyons.
I ja per acabar, emplateu el pollastre i salseu-lo amb el suc de la cocció.
Quan estigui daurat, afegiu les cebes, els alls, la canyella i el pebre negre, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant 10 minuts.
Tot seguit, poseu-hi l'anís, el vi ranci, els tomàquets i les prunes i deixeu-ho coure durant 45 minuts més.
Un parell de minuts abans d'acabar la cocció, poseu-hi els pinyons.
I ja per acabar, emplateu el pollastre i salseu-lo amb el suc de la cocció.