Pollastre oriental amb taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Targarona
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuina Miracle, Sant Just Desvern (Baix Llobregat)
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
El gingebre fresc és un condiment típic de la cuina oriental que, com les altres espècies i condiments, pot tenir propietats digestives.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 4 pits de pollastre
- 3 taronges per fer suc
- 2 alls
- 1 ceba
- farina
- 1 c/s de Maizena (farina de blat de moro)
- 2 c/s de sucre morè
- 1 c/s de mel
- 1 copa de vi blanc
- Mig got d'aigua
- 2 c/s de salsa de soja
- 1 llima (ratlladura)
- 1 taronja (ratlladura)
- Mitja c/c de gingebre
- pebre vermell dolç de la Vera
- oli de gira-sol
- sal i pebre blanc
PREPARACIÓ
Per començar, tallem el pit de pollastre a daus grossos. El salpebrem i l'enfarinem.
En una cassola, posem oli de gira-sol i fregim el pollastre fins que quedi una mica daurat. Traiem el pollastre de la cassola. El deixem escórrer sobre paper, perquè perdi l'excés d'oli.
Piquem els alls i la ceba. A la mateixa cassola, afegim una mica d'oli i sofregim la ceba i els alls picats durant 10 minuts.
Mentrestant, fem el suc de taronja. Tornem a posar el pollastre a la cassola. Hi afegim la mel, el vi blanc, la soja, el suc de les taronges i el sucre. 5 minuts.
Diluïm la farina de blat de moro en mig got d'aigua freda i l'afegim a la cassola. Deixem que cogui tot a foc lent durant 5 minuts, perquè la salsa es redueixi. Hi afegim un polsim de pebre vermell dolç i el gingebre ratllat, i ho deixem coure 2 minuts.
I per acabar, servim el pollastre en un plat. Ratllem la pela de la taronja i de la llima al damunt del pollastre just abans de servir.
En una cassola, posem oli de gira-sol i fregim el pollastre fins que quedi una mica daurat. Traiem el pollastre de la cassola. El deixem escórrer sobre paper, perquè perdi l'excés d'oli.
Piquem els alls i la ceba. A la mateixa cassola, afegim una mica d'oli i sofregim la ceba i els alls picats durant 10 minuts.
Mentrestant, fem el suc de taronja. Tornem a posar el pollastre a la cassola. Hi afegim la mel, el vi blanc, la soja, el suc de les taronges i el sucre. 5 minuts.
Diluïm la farina de blat de moro en mig got d'aigua freda i l'afegim a la cassola. Deixem que cogui tot a foc lent durant 5 minuts, perquè la salsa es redueixi. Hi afegim un polsim de pebre vermell dolç i el gingebre ratllat, i ho deixem coure 2 minuts.
I per acabar, servim el pollastre en un plat. Ratllem la pela de la taronja i de la llima al damunt del pollastre just abans de servir.