Pollastre del Berguedà amb peres

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Teresa Baldarich
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal Ca L'Amagat, Bagà

INGREDIENTS

  • 1 pollastre del Berguedà 1.300 g
  • 2 cebes
  • 2 porros
  • 1 tronxo d'api
  • 3 pastanagues
  • 1 cabeça d'alls
  • llorer, herbes aromàtiques
  • oli
  • sal
  • pebre
  • 4 tomàquets
  • 150 g de xampinyons
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 copa de brandi
  • 4 peres

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu el pollastre trossejat i afegiu-hi les herbes aromàtiques.
Enrossiu el pollastre en una cassola amb oli. Quan estigui ros, incoporeu-hi el brandi i flamegeu-ho. Després, afegiu-hi el vi ranci. Tot seguit, incorporeu-hi el porro, l'api, la ceba i la pastanaga tot trossejat, els alls sencers, el llorer i els xampinyons que prèviament haureu posat amb aigua i llimona per evitar que s'ennegreixin. Mentrestant, bulliu les peres senceres en un cassó amb aigua. A continuació, afegiu el tomàquet al pollastre, tapeu-ho i deixeu-ho coure una hora i 20 minuts a mig foc. I ja per acabar, talleu les peres per la meitat, traieu-los el cor i afegiu-les a la cassola amb el pollastre. Deixeu-ho coure 10 minuts més i ja podreu emplatar-ho.
Anar al contingut