Pollastre del Berguedà amb peres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Teresa Baldarich
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal Ca L'Amagat, Bagà
INGREDIENTS
- 1 pollastre del Berguedà 1.300 g
- 2 cebes
- 2 porros
- 1 tronxo d'api
- 3 pastanagues
- 1 cabeça d'alls
- llorer, herbes aromàtiques
- oli
- sal
- pebre
- 4 tomàquets
- 150 g de xampinyons
- 1 copa de vi ranci
- 1 copa de brandi
- 4 peres
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu el pollastre trossejat i afegiu-hi les herbes aromàtiques.
Enrossiu el pollastre en una cassola amb oli. Quan estigui ros, incoporeu-hi el brandi i flamegeu-ho. Després, afegiu-hi el vi ranci. Tot seguit, incorporeu-hi el porro, l'api, la ceba i la pastanaga tot trossejat, els alls sencers, el llorer i els xampinyons que prèviament haureu posat amb aigua i llimona per evitar que s'ennegreixin. Mentrestant, bulliu les peres senceres en un cassó amb aigua. A continuació, afegiu el tomàquet al pollastre, tapeu-ho i deixeu-ho coure una hora i 20 minuts a mig foc. I ja per acabar, talleu les peres per la meitat, traieu-los el cor i afegiu-les a la cassola amb el pollastre. Deixeu-ho coure 10 minuts més i ja podreu emplatar-ho.
Enrossiu el pollastre en una cassola amb oli. Quan estigui ros, incoporeu-hi el brandi i flamegeu-ho. Després, afegiu-hi el vi ranci. Tot seguit, incorporeu-hi el porro, l'api, la ceba i la pastanaga tot trossejat, els alls sencers, el llorer i els xampinyons que prèviament haureu posat amb aigua i llimona per evitar que s'ennegreixin. Mentrestant, bulliu les peres senceres en un cassó amb aigua. A continuació, afegiu el tomàquet al pollastre, tapeu-ho i deixeu-ho coure una hora i 20 minuts a mig foc. I ja per acabar, talleu les peres per la meitat, traieu-los el cor i afegiu-les a la cassola amb el pollastre. Deixeu-ho coure 10 minuts més i ja podreu emplatar-ho.