Pollastre de pota blava amb trompetes de la mort
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gerard Solís
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat
INGREDIENTS
- 1 pollastre raça del Prat
- 1 ceba grossa
- 1/2 l de conyac
- 1 l d'aigua
- 250 g d'avellanes torrades
- 250 g de trompetes de la mort seques
- 1 tassa petita d'oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu el pollastre, talleu-lo en quarts, saleu-lo i daureu-lo en un cassó amb oli ben calent.
Quan estigui daurat, retireu-lo. Al mateix cassó fregiu-hi el fetge i reserveu-lo.
Tot seguit, també al mateix cassó, enrossiu-hi la ceba picada. Quan estigui rossa, afegiu-hi les trompetes de la mort, reservant-ne unes quantes per a la picada. A continuació, poseu-hi el pollastre i flamegeu-ho amb el conyac. Un cop l'alcohol s'hagi evaporat, afegiu-hi aigua fins a cobrir el pollastre i deixeu-lo coure durant una hora aproximadament.
Mentrestant, en un morter piqueu el fetge, les avellanes torrades i les trompetes de la mort tallades ben petites.
Quan estigui daurat, retireu-lo. Al mateix cassó fregiu-hi el fetge i reserveu-lo.
Tot seguit, també al mateix cassó, enrossiu-hi la ceba picada. Quan estigui rossa, afegiu-hi les trompetes de la mort, reservant-ne unes quantes per a la picada. A continuació, poseu-hi el pollastre i flamegeu-ho amb el conyac. Un cop l'alcohol s'hagi evaporat, afegiu-hi aigua fins a cobrir el pollastre i deixeu-lo coure durant una hora aproximadament.
Mentrestant, en un morter piqueu el fetge, les avellanes torrades i les trompetes de la mort tallades ben petites.