Pollastre de pagès rostit amb salsifins i tripes de bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Vicente
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'Àpat, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
El salsifí es una arrel comestible que nutricionalment pertany al grup de les verdures i es ric en folats, vitamina que intervé en la formació d'anticossos del sistema immunitariAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 cuixes de pollastre de pagès
- 6 tripes de bacallà
- 4 salsifins
- 2 cebes
- 8 grans d'all
- 1/2 porro
- 1/2 llimona
- 1 cullerada de farina
- 5 tomàquets canaris
- 1 raig de vi blanc
- 1 raig de vi ranci
- 30 cl de brou
- oli d'oliva
- sal i pebre
- farigola
- Per a la picada:
- 1 grapadet d'avellanes torrades
- 1 all
- julivert
- safrà
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli fregiu les cuixes de pollastre salpebrades. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi la ceba picada, el porro picat i l'all sense pelar, i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts. Després, poseu-hi el tomàquet tallat a daus i la farigola. Passats uns minuts, afegiu-hi el vi blanc i el vi ranci i deixeu-ho reduir.
Seguidament, poseu-hi el brou, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant una hora. Mentrestant, peleu els salsifins, talleu-los a trossos i bulliu-los en un cassó amb aigua, farina, sal i suc llimona. A continuació, poseu les tripes de bacallà, que haureu hidratat, en un cassó amb aigua freda i deixeu-les coure fins que arrenquin el bull. Per fer la picada, poseu en un bol les avellanes, l'all, el julivert i el safrà i tritureu-ho amb la mà de morter.
Tot seguit, retireu el pollastre de la cassola, coleu la salsa, torneu-la a posar en una cassola juntament amb el pollastre, els salsifins, les tripes de bacallà, la picada i una mica de l'aigua de coure les tripes i deixeu-ho coure amb la cassola tapada durant 20 minuts més.I ja per acabar, emplateu el pollastre amb els salsifins i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Seguidament, poseu-hi el brou, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant una hora. Mentrestant, peleu els salsifins, talleu-los a trossos i bulliu-los en un cassó amb aigua, farina, sal i suc llimona. A continuació, poseu les tripes de bacallà, que haureu hidratat, en un cassó amb aigua freda i deixeu-les coure fins que arrenquin el bull. Per fer la picada, poseu en un bol les avellanes, l'all, el julivert i el safrà i tritureu-ho amb la mà de morter.
Tot seguit, retireu el pollastre de la cassola, coleu la salsa, torneu-la a posar en una cassola juntament amb el pollastre, els salsifins, les tripes de bacallà, la picada i una mica de l'aigua de coure les tripes i deixeu-ho coure amb la cassola tapada durant 20 minuts més.I ja per acabar, emplateu el pollastre amb els salsifins i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.