Pollastre de pagès en escabetx
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Lluís Olivé
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: L'Oliana, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 pollastre de pagès de 2 kg aprox.
- 4 cabeces d'alls
- pebre en gra
- llorer
- 1 litre i 1/2 d'oli d'oliva
- 1/2 l de vinagre de xerès
- sal
- pebre mòlt
- créixens
- Per a les verdures:
- 100 g de ceba tendra
- 100 g de pastanaga
- 100 g de mongeta tendra
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu el pollastre tallat a quarts, talleu les cabeces d'all pel mig, horitzontalment, poseu-ho en una cassola amb oli juntament amb el pebre en gra, el llorer i el vinagre de xerès i deixeu-ho coure a foc fort fins que bulli. Després, abaixeu el foc i deixeu-ho coure durant una hora i mitja.
A continuació, traieu dues tasses d'oli per fer l'escabetx de verdures, traieu la pell i els ossos del pollastre, esmicoleu-lo amb les mans i reserveu-lo durant 5 dies a la nevera.
Per fer les verdures, talleu-les totes en juliana, escaldeu-les durant un minut en aigua bullint i refresqueu-les en un bol amb aigua i gel.
Després, poseu les verdures en un pot amb l'oli de l'escabetx que havíeu reservat i deixeu-ho 5 dies a la nevera.
I ja per acabar, emplateu el pollastre amb les verdures i guarniu el plat amb uns créixens.
A continuació, traieu dues tasses d'oli per fer l'escabetx de verdures, traieu la pell i els ossos del pollastre, esmicoleu-lo amb les mans i reserveu-lo durant 5 dies a la nevera.
Per fer les verdures, talleu-les totes en juliana, escaldeu-les durant un minut en aigua bullint i refresqueu-les en un bol amb aigua i gel.
Després, poseu les verdures en un pot amb l'oli de l'escabetx que havíeu reservat i deixeu-ho 5 dies a la nevera.
I ja per acabar, emplateu el pollastre amb les verdures i guarniu el plat amb uns créixens.