Pollastre de pagès amb prunes i pinyons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Dolors Pal Ponsa
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: La Massana, AD400 la Massana, Andorra
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    La fruita seca, com ara les prunes i les orellanes, són aliments interessants per enriquir preparacions, ja que contenen una gran concentració d'energia, vitamines, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 1 pollastre de pagès
  • 2 cebes
  • 1 pebrot vermell
  • 4 pastanagues
  • 1 cabeça d'alls
  • 150 cc d'oli oliva verge extra
  • 1 pessic de sal
  • 1 pessic de pebre
  • 100 cl de conyac
  • 200 cl de vi blanc
  • farigola
  • 3 fulles de llorer
  • 1/2 canonet de canella
  • 1/2 l de brou d'aviram i verdures
  • 160 g de prunes
  • 100 g d'orellanes
  • 40 g de pinyons

PREPARACIÓ

Posem una cassola al foc amb oli d'oliva. Hi posem els alls sencers i pelats, i els rostim durant 2 minuts.

Salpebrem el pollastre, tallat a quarters. Enrossim el pollastre a la cassola. Mentrestant, preparem les verdures: pelem la ceba i la tallem a trossos. Tallem el pebrot a daus. Pelem i tallem les pastanagues a rodanxes. Afegim a la cassola totes les verdures.

Deixem que cogui tot uns vuit minuts.

Hi afegim 100 cl de conyac i ho flamegem. Hi posem 200 cl de vi blanc. Deixem que s'evapori uns quants segons. Hi afegim el llorer, la farigola o timó i el canonet de canyella. Hi afegim el brou (millor si és calent). Ho rectifiquem de sal i pebre.

Ho deixem coure a foc mitjà fins que sigui cuit, una hora aproximadament. Hi afegim les prunes, les orellanes i els pinyons. Ho remenem bé durant un parell de minuts. Ho deixem reposar quinze minuts.

Per acabar, ho posem en un plat i ho servim a taula.
Anar al contingut