Pollastre de pagès amb prunes i pinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Molí de la Barita, Viladrau
INGREDIENTS
- 1 pollastre de pagès
- 12 cebetes
- 2 pastanagues
- 16 prunes
- pinyons
- canyella
- 1 got d'oli d'oliva
- llard
- 1 copa de brandi
- 1 got de vi ranci
- 2 gots de vi blanc
- sal Per a la picada:
- 2 grans d'all
- ametlles
- 2 galetes
PREPARACIÓ
Comenceu enrossint els talls de pollastre, prèviament salats, en una cassola amb oli d'oliva, una mica de llard i canyella.
Quan veieu que ja estan ben rossos, poseu-hi les cebetes i les pastanagues tallades a trossos. Deixeu-ho coure fins que s'hagin daurat. A continuació, traieu de la cassola l'excés d'oli i llard que hi hagi, i tireu-hi els pinyons, el vi ranci, el brandi i el vi blanc. Mentre l'alcohol va reduint, prepareu una picada amb 2 grans d'all, ametlles i 2 galetes. Deixateu-la amb aigua i aboqueu-la a la cassola, juntament amb les prunes. Deixeu-ho al foc uns 10 minuts més, i el pollastre ja estarà a punt per servir.
Quan veieu que ja estan ben rossos, poseu-hi les cebetes i les pastanagues tallades a trossos. Deixeu-ho coure fins que s'hagin daurat. A continuació, traieu de la cassola l'excés d'oli i llard que hi hagi, i tireu-hi els pinyons, el vi ranci, el brandi i el vi blanc. Mentre l'alcohol va reduint, prepareu una picada amb 2 grans d'all, ametlles i 2 galetes. Deixateu-la amb aigua i aboqueu-la a la cassola, juntament amb les prunes. Deixeu-ho al foc uns 10 minuts més, i el pollastre ja estarà a punt per servir.