Pollastre amb samfaina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Petit Comitè, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 pollastre
  • 1 tomàquet
  • 1 ceba
  • 1/2 porro
  • 1 pastanaga
  • 4 grans d'all
  • farigola i llorer
  • 2 dl de vi ranci
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • Per a la samfaina:
  • 300 g de ceba
  • 150 g de pebrot vermell
  • 100 g de carbassó
  • 100 g d'albergínia
  • 100 g de sofregit
  • 1,5 dl d'oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli abundant salteu el pollastre tallat a quarts i ja salpebrat.

Quan estigui ros, afegiu-hi el tomàquet, la ceba, el porro, l'all i la pastanaga, tot tallat a trossos, la farigola, el llorer i el vi ranci i deixeu-ho coure al forn durant una hora i quart a 160 graus.

Per fer la samfaina, en una paella amb una mica d'oli salteu la ceba i el pebrot tallats a dauets durant 5 minuts.

Després, afegiu-hi el carbassó també tallat a dauets i deixeu-lo coure durant 3 minuts més.

A continuació, afegiu-hi l'albergínia també tallada a dauets i deixeu-la coure durant 3 minuts més.

Finalment, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi el sofregit, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.

I ja per acabar, emplateu un parell de talls de pollastre, salseu-los amb el suc de la seva cocció i poseu-hi la samfaina al costat.
Anar al contingut