Pollastre amb salsa de coco i llima
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ly Leap
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Indochine Ly Leap, Barcelona
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 cuixes de pollastre
- oli d'oliva
- Per a la maceració:
- 5 g sal
- 10 g sucre
- 1 g pebre
- 1g canyella
- 3 g cúrcuma
- 1 g cardamom
- Una mica de galanga
- 1 g pebre vermell
- 1 g clau
- 2 grans d'all
- Per a la salsa:
- 300 ml crema de coco
- 1 pell de llima ratllada
- 2 g sal
- 2 g sucre
- 2 bitxo
- 100 ml aigua
- 10 g maizena
PREPARACIÓ
Per començar, poseu una paella al foc sense oli, per torrar la canyella, el pebre, el cardamom i el clau i piqueu-ho tot amb un morter per fer-ne pols. Seguidament, talleu la cúrcuma en trossos petits i, amb un morter, aixafeu l'all i la cúrcuma per aconseguir una pasta fina.
A continuació, talleu les cuixes de pollastre en talls petits, poseu-les en un bol amb la pols de cardamom, clau i, canyella, la pasta de cúrcuma, la galanga, el pebre vermell, la sal i el sucre, barregeu-ho bé i deixeu-ho macerar durant una hora a la nevera.
Per fer la salsa, ratlleu la pell de llima o combava, piqueu el bitxo sense llavors, poseu un cassó al foc, tireu-hi la crema de coco, la pell de llima ratllada, el bitxo picat, la sal i el sucre i porteu-ho a ebullició. Mentrestant, en un bol, barregeu la maizena amb aigua. Quan la crema de coco comenci a bullir, tireu a poc a poc la maizena fins a aconseguir la textura que voleu i reserveu-la.
Finalment, poseu el pollastre macerat a la planxa amb una mica d'oli, fins que quedi daurat.
I ja per acabar, serviu el pollastre amb salsa per sobre.
A continuació, talleu les cuixes de pollastre en talls petits, poseu-les en un bol amb la pols de cardamom, clau i, canyella, la pasta de cúrcuma, la galanga, el pebre vermell, la sal i el sucre, barregeu-ho bé i deixeu-ho macerar durant una hora a la nevera.
Per fer la salsa, ratlleu la pell de llima o combava, piqueu el bitxo sense llavors, poseu un cassó al foc, tireu-hi la crema de coco, la pell de llima ratllada, el bitxo picat, la sal i el sucre i porteu-ho a ebullició. Mentrestant, en un bol, barregeu la maizena amb aigua. Quan la crema de coco comenci a bullir, tireu a poc a poc la maizena fins a aconseguir la textura que voleu i reserveu-la.
Finalment, poseu el pollastre macerat a la planxa amb una mica d'oli, fins que quedi daurat.
I ja per acabar, serviu el pollastre amb salsa per sobre.