Pollastre amb escamarlans

Puntuació:

2,86 / 5

Categoria:
segons
Aliment principal:
altres
Dificultat:
mitjana
Temps d’elaboració:

Puntua (315 vots)

Ingredients

  • Per 6 persones:
  • 1 pollastre de 1.800 gr. aprox.
  • 6 escamarlans de 150 gr. cadascun
  • 2 alls
  • 1 ceba grossa
  • 1 porro
  • 2 tomàquets madurs
  • Un ramet de llorer, orenga, farigola, sajolida, julivert i pastanaga
  • 15 ametlles torrades
  • 1 cullerada de pinyons
  • Pernod o absenta
  • 150cc.vi ranci
  • oli, sal i julivert
  • Un grapat de crancs

Elaboració

Renteu el pollastre, treieu-li la carcanada, i de cada quart feu-ne dos talls.

Poseu una mica d’oli en una paella, fregiu-hi els crancs i piqueu-los al morter amb un all. Aboqueu-ho en un cassó, afegiu-hi ½ litre d’aigua i deixeu-ho bullir per fer-ne un brou. Coleu-lo. En la mateixa paella on heu fregit els crancs, afegiu-hi oli, fregiu-hi el pollastre a foc viu i aneu-lo posant en una cassola. Seguidament, fregiu-hi també a foc viu, els escamarlans i reserveu-los.

En el mateix oli, sofregiu-hi la ceba i el porro trinxats, poseu-hi el ramet d’herbes, i quan sigui ben ros tireu-hi el tomàquet trossejat. Deixeu-ho coure fins que brilli, tireu-hi el vi, deixeu que arrenqui el bull i tot seguit tireu-hi un cullerot de brou de crancs. Aboqueu-ho damunt del pollastre, poseu la cassola al foc, tapeu-la i deixeu-ho coure, a foc lent, durant uns 30 minuts; aneu-lo tombant i tirant-hi brou, si cal.

Prepareu una picada ben fina amb els fruits secs i un all, afegiu-hi una cullerada de “Pernod” i aclariu-la amb una mica de brou.

Retireu el pollastre de la cassola, i passeu el que hi ha quedat pel passapuré en un cassó. Afegiu-hi la picada i barregeu bé la salsa. Rectifiqueu-la de sal. Torneu els talls de pollastre a la cassola, poseu-hi entremig els escamarlans i aboqueu-hi pel damunt la salsa. Poseu la cassola al foc suau, i coeu-ho uns 10 minuts més, aneu-hi afegint miquetes de brou si cal.

Bon Profit.

Fotos de la recepta (1)

Comentaris (0)

    Recepta de:
    Plat preferit:
    cap en particular
    Receptes publicades:
    91
    Vots rebuts:
    30873
    Comentaris rebuts:
    317
    Seguidors:
    20