Platillo de vedella amb carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Casas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Allium, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La vedella és rica en vitamina B12, important per al sistema nerviósAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 800 g de llata de vedella a talls rodons
- 3 cebes grans
- 2 tomàquets de penjar
- 1 got de vi blanc
- 1 got d'aigua
- 1/2 kg de carxofes
- farina blanca
- oli i sal
- pebre
- Per a la picada:
- 15 avellanes torrades
- 2 grans d'all escalivats
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu els talls de la llata, enfarineu-los i salteu-los en una cassola amb una mica d'oli calent fins que quedin lleugerament daurats. Seguidament, retireu-los de la paella, reserveu-los, i a la mateixa paella sofregiu-hi la ceba picada durant uns 10 minuts. Quan estigui rossa, afegiu-hi el tomàquet picat, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure 10 minuts més, cobriu-ho amb l'aigua i el vi i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més. A continuació, poseu-hi els talls de llata i deixeu-ho coure tot junt durant mitja horeta.
Mentrestant, peleu les carxofes, talleu-les a trossos i salteu-les en una paella amb oli abundant i ben calent fins que estiguin rosses.
Per fer la picada, poseu en un morter els alls escalivats, el julivert picat i les avellanes i tritureu-ho bé amb la mà de morter. Després, afegiu-hi una mica d'oli i una mica d'aigua i remeneu-ho bé.
Tot seguit, aboqueu la picada i les carxofes a la cassola de la llata, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu la llata amb les carxofes i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Mentrestant, peleu les carxofes, talleu-les a trossos i salteu-les en una paella amb oli abundant i ben calent fins que estiguin rosses.
Per fer la picada, poseu en un morter els alls escalivats, el julivert picat i les avellanes i tritureu-ho bé amb la mà de morter. Després, afegiu-hi una mica d'oli i una mica d'aigua i remeneu-ho bé.
Tot seguit, aboqueu la picada i les carxofes a la cassola de la llata, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
I ja per acabar, emplateu la llata amb les carxofes i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.