Platillo de vedella amb carxofes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Casas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Allium, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    La vedella és rica en vitamina B12, important per al sistema nerviósAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 800 g de llata de vedella a talls rodons
  • 3 cebes grans
  • 2 tomàquets de penjar
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got d'aigua
  • 1/2 kg de carxofes
  • farina blanca
  • oli i sal
  • pebre
  • Per a la picada:
  • 15 avellanes torrades
  • 2 grans d'all escalivats
  • julivert

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu els talls de la llata, enfarineu-los i salteu-los en una cassola amb una mica d'oli calent fins que quedin lleugerament daurats. Seguidament, retireu-los de la paella, reserveu-los, i a la mateixa paella sofregiu-hi la ceba picada durant uns 10 minuts. Quan estigui rossa, afegiu-hi el tomàquet picat, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure 10 minuts més, cobriu-ho amb l'aigua i el vi i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més. A continuació, poseu-hi els talls de llata i deixeu-ho coure tot junt durant mitja horeta.

Mentrestant, peleu les carxofes, talleu-les a trossos i salteu-les en una paella amb oli abundant i ben calent fins que estiguin rosses.

Per fer la picada, poseu en un morter els alls escalivats, el julivert picat i les avellanes i tritureu-ho bé amb la mà de morter. Després, afegiu-hi una mica d'oli i una mica d'aigua i remeneu-ho bé.

Tot seguit, aboqueu la picada i les carxofes a la cassola de la llata, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.

I ja per acabar, emplateu la llata amb les carxofes i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Anar al contingut