Platillo d'ànec amb peres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les panolles, Santa Cristina d'Aro
INGREDIENTS
- 8 talls d'ànec
- 2 grans d'all
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1/2 l de brou o aigua
- oli d'oliva
- 1 got de vi negre
- sal i pebre Per a la picada:
- 2 cullerades de vinagre
- 3 grans d'all
- 30 g d'ametlles
- 1 carquinyoli
- julivert Per a la guarnició:
- 4 peres
- la pell de mitja llimona
- 1/2 canó de canyella
PREPARACIÓ
En primer lloc, salpebreu l'ànec, enfarineu-lo i daureu-lo en una cassola amb oli d'oliva roent.
Quan estigui ben ros, afegiu-hi la bresa de verdures (pastanaga, alls i ceba). Deixeu-ho coure uns 25 minuts a foc lent. A continuació, tireu-hi un bon raig de vi negre, i 5 minuts després, el brou d'au. Saleu-ho i coeu-ho 20 minuts més, també a foc lent. Passat aquest temps, traieu l'ànec de la cassola i passeu la salsa pel colador xinès. Torneu-hi a posar l'ànec i incorporeu-hi les peres (bullides amb la pell de mitja llimona i 1/2 canó de canyella). Mentre l'ànec es va fent, prepareu una picada d'all, ametlles torrades, julivert i carquinyolis. Quan tingueu la picada a punt, desfeu-la amb 2 cullerades de vinagre i aboqueu-la al platillo. Remeneu-ho i coeu-ho 10 minuts més, amb la cassola tapada i a foc lent.
Quan estigui ben ros, afegiu-hi la bresa de verdures (pastanaga, alls i ceba). Deixeu-ho coure uns 25 minuts a foc lent. A continuació, tireu-hi un bon raig de vi negre, i 5 minuts després, el brou d'au. Saleu-ho i coeu-ho 20 minuts més, també a foc lent. Passat aquest temps, traieu l'ànec de la cassola i passeu la salsa pel colador xinès. Torneu-hi a posar l'ànec i incorporeu-hi les peres (bullides amb la pell de mitja llimona i 1/2 canó de canyella). Mentre l'ànec es va fent, prepareu una picada d'all, ametlles torrades, julivert i carquinyolis. Quan tingueu la picada a punt, desfeu-la amb 2 cullerades de vinagre i aboqueu-la al platillo. Remeneu-ho i coeu-ho 10 minuts més, amb la cassola tapada i a foc lent.