Pizza d'espàrrecs

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Fabián Martín
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fabián Barcelona, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la massa de la pizza:
  • 1 kg de farina
  • 20 g de llevat
  • 1/2 l d'aigua
  • 20 g de sal
  • 40 cl d'oli d'oliva
  • 1 bola de massa de 200 g
  • 60 g de salsa d'espàrrecs (6 espàrrecs, crema de llet i beixamel)
  • 3 espàrrecs
  • pebrots al forn
  • 3 anxoves de l'Escala
  • 60 g de tonyina
  • 3 tomàquets confitats
  • 80 g de barreja de formatges
  • mozzarella
  • 20 g de formatge parmesà
  • 20 g de mesclum
  • oli d'oliva
  • vinagre de Mòdena

PREPARACIÓ

Per fer la massa, poseu en un bol la farina i el llevat i remeneu-ho bé amb les mans.

Seguidament, afegiu-hi l'aigua i amasseu-ho durant 5 minuts.

Després, poseu-hi la sal i l'oli, amasseu-ho 5 minuts més, tapeu la massa amb un drap i deixeu-la reposar durant una hora.

Per fer la salsa d'espàrrecs, poseu en un bol els espàrrecs escaldats, la crema de llet i la beixamel i tritureu-ho amb el túrmix.

A continuació, poseu la bola de massa de 200 grams sobre el taulell enfarinat, aixafeu-la una mica amb les mans i estireu-la amb el corró. Tot seguit, poseu-la en un motllo, cobriu-la amb la crema d'espàrrecs i la barreja de formatges i deixeu-la coure al forn a 250 graus durant 20 minuts.

I ja per acabar, talleu la pizza a tires, emplateu-la i cobriu-la amb el mesclum, la mozzarella tallada a rodanxes, el pebrot escalivat tallat a tires, els tomàquets confitats, les anxoves, els espàrrecs escaldats, la tonyina tallada a trossos, el parmesà i amaniu-la amb una mica de vinagre de Mòdena i oli d'oliva.
Anar al contingut