Pizza d'espàrrecs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Fabián Martín
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fabián Barcelona, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la massa de la pizza:
- 1 kg de farina
- 20 g de llevat
- 1/2 l d'aigua
- 20 g de sal
- 40 cl d'oli d'oliva
- 1 bola de massa de 200 g
- 60 g de salsa d'espàrrecs (6 espàrrecs, crema de llet i beixamel)
- 3 espàrrecs
- pebrots al forn
- 3 anxoves de l'Escala
- 60 g de tonyina
- 3 tomàquets confitats
- 80 g de barreja de formatges
- mozzarella
- 20 g de formatge parmesà
- 20 g de mesclum
- oli d'oliva
- vinagre de Mòdena
PREPARACIÓ
Per fer la massa, poseu en un bol la farina i el llevat i remeneu-ho bé amb les mans.
Seguidament, afegiu-hi l'aigua i amasseu-ho durant 5 minuts.
Després, poseu-hi la sal i l'oli, amasseu-ho 5 minuts més, tapeu la massa amb un drap i deixeu-la reposar durant una hora.
Per fer la salsa d'espàrrecs, poseu en un bol els espàrrecs escaldats, la crema de llet i la beixamel i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, poseu la bola de massa de 200 grams sobre el taulell enfarinat, aixafeu-la una mica amb les mans i estireu-la amb el corró. Tot seguit, poseu-la en un motllo, cobriu-la amb la crema d'espàrrecs i la barreja de formatges i deixeu-la coure al forn a 250 graus durant 20 minuts.
I ja per acabar, talleu la pizza a tires, emplateu-la i cobriu-la amb el mesclum, la mozzarella tallada a rodanxes, el pebrot escalivat tallat a tires, els tomàquets confitats, les anxoves, els espàrrecs escaldats, la tonyina tallada a trossos, el parmesà i amaniu-la amb una mica de vinagre de Mòdena i oli d'oliva.
Seguidament, afegiu-hi l'aigua i amasseu-ho durant 5 minuts.
Després, poseu-hi la sal i l'oli, amasseu-ho 5 minuts més, tapeu la massa amb un drap i deixeu-la reposar durant una hora.
Per fer la salsa d'espàrrecs, poseu en un bol els espàrrecs escaldats, la crema de llet i la beixamel i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, poseu la bola de massa de 200 grams sobre el taulell enfarinat, aixafeu-la una mica amb les mans i estireu-la amb el corró. Tot seguit, poseu-la en un motllo, cobriu-la amb la crema d'espàrrecs i la barreja de formatges i deixeu-la coure al forn a 250 graus durant 20 minuts.
I ja per acabar, talleu la pizza a tires, emplateu-la i cobriu-la amb el mesclum, la mozzarella tallada a rodanxes, el pebrot escalivat tallat a tires, els tomàquets confitats, les anxoves, els espàrrecs escaldats, la tonyina tallada a trossos, el parmesà i amaniu-la amb una mica de vinagre de Mòdena i oli d'oliva.