Pit de pintada trufat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gerard Solís
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat
INGREDIENTS
- 4 pits de pintada
- 150 g de tòfona
- 250 g de cansalada
- 1 carcassa de pintada
- 1 copa de conyac
- 1 ceba
- 1 tija d'api
- 1 pastanaga
- 1 porro
- farigola
- 1 got de vi negre
- 2 gots d'aigua
- 1 cullerada de mantega
- sal, pebre i oli d'oliva
PREPARACIÓ
Daureu la carcassa de pintada tallada en un cassó amb oli. Després, afegiu-hi la ceba, el porro, l'api i la pastanaga, tot tallat petit, i la farigola.
Deixeu-ho enrossir i afegiu-hi el vi negre. Un cop s'hagi evaporat l'alcohol, poseu-hi l'aigua, deixeu-ho bullir durant una hora, passeu-ho per un colador xinès i lligueu la salsa amb una mica de mantega.
A continuació, poseu els daus de tòfona sobre un pit de pintada i enrotlleu-ho. Emboliqueu aquest petit rodó de pintada amb una làmina de cansalada i lligueu-ho amb un cordill. Salpebreu el rodó i daureu-lo amb una paella amb una mica d'oli.
A la mateixa paella on heu daurat el rodó, poseu-hi una mica de conyac i deixeu que s'evapori l'alcohol. Després, afegiu-hi la salsa i una mica de tòfona picada i deixeu-ho coure tot junt.
I ja per acabar, traieu el cordill del rodó, talleu-lo a rodanxes i emplateu-lo. Aboqueu-hi la salsa per sobre i guarniu el plat amb una mica de tòfona picada.
Deixeu-ho enrossir i afegiu-hi el vi negre. Un cop s'hagi evaporat l'alcohol, poseu-hi l'aigua, deixeu-ho bullir durant una hora, passeu-ho per un colador xinès i lligueu la salsa amb una mica de mantega.
A continuació, poseu els daus de tòfona sobre un pit de pintada i enrotlleu-ho. Emboliqueu aquest petit rodó de pintada amb una làmina de cansalada i lligueu-ho amb un cordill. Salpebreu el rodó i daureu-lo amb una paella amb una mica d'oli.
A la mateixa paella on heu daurat el rodó, poseu-hi una mica de conyac i deixeu que s'evapori l'alcohol. Després, afegiu-hi la salsa i una mica de tòfona picada i deixeu-ho coure tot junt.
I ja per acabar, traieu el cordill del rodó, talleu-lo a rodanxes i emplateu-lo. Aboqueu-hi la salsa per sobre i guarniu el plat amb una mica de tòfona picada.