Pinya amb safrà i mousse de coco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Cogul
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler del roser
INGREDIENTS
- 1 pinya
- 1/2 g de safrà
- 900 g de sucre
- 600 cc d'aigua Per a la mousse:
- 1 l de nata líquida
- 200 g de coco ratllat
- 200 g de sucre
- 2 fulls de gelatina
- fruita vermella
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó la nata líquida i el coco ratllat.
Deixeu-ho coure a foc lent fins que arribi al punt d'ebullició i retireu-ho. Deixeu-ho refredar i després poseu-ho a la nevera durant 24 hores. A continuació, poseu la pinya tallada fina en una cassola amb sucre, aigua i safrà. Deixeu-ho coure a foc lent durant 45 minuts i deixeu-ho macerar a la nevera. Tot seguit, coleu la nata i retireu el coco ratllat; incorporeu-hi la gelatina desfeta i el sucre, i ja podreu untar-ho i posar-ho en una màniga pastissera. Per acabar, poseu una rodanxa de pinya al plat; col·loqueu-hi la mousse de coco a sobre; tapeu-ho amb una rodanxa de pinya; feu una altra capa de mousse i, finalment, cobriu-ho amb una rodanxa de pinya. Decoreu-ho amb 'alquequenjes' i cobriu-ho amb xarop de macerar la pinya.
Deixeu-ho coure a foc lent fins que arribi al punt d'ebullició i retireu-ho. Deixeu-ho refredar i després poseu-ho a la nevera durant 24 hores. A continuació, poseu la pinya tallada fina en una cassola amb sucre, aigua i safrà. Deixeu-ho coure a foc lent durant 45 minuts i deixeu-ho macerar a la nevera. Tot seguit, coleu la nata i retireu el coco ratllat; incorporeu-hi la gelatina desfeta i el sucre, i ja podreu untar-ho i posar-ho en una màniga pastissera. Per acabar, poseu una rodanxa de pinya al plat; col·loqueu-hi la mousse de coco a sobre; tapeu-ho amb una rodanxa de pinya; feu una altra capa de mousse i, finalment, cobriu-ho amb una rodanxa de pinya. Decoreu-ho amb 'alquequenjes' i cobriu-ho amb xarop de macerar la pinya.