Pinya amb rovells de iogurt
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Tejedor
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ristol Viladecavalls, Viladecavalls
INGREDIENTS
- 1 pinya
- -1 iogurt grec
- carquinyolis
- herbes: fonoll, farigola llimonera, pell de llima fresca, menta
- Per a la gelatina de moscatell:
- 150 g d'aigua
- 70 g de sucre
- 100 g de moscatell
- 4 fulls de gelatina
- Per barrejar l'algin:
- 1 l d'aigua
- - 4,5 g d'algin
- oli
PREPARACIÓ
Per fer la gelatina de moscatell, poseu en un cassó l'aigua, el moscatell i el sucre i remeneu-ho bé.
Quan el sucre estigui desfet, afegiu-hi els fulls de gelatina, remullats i escorreguts, i remeneu-ho bé. Després, passeu-ho a una safata folrada amb paper film i deixeu-ho refredar a la nevera durant 30 minuts.
A continuació, en un bol, barregeu l'algin i l'aigua amb el túrmix. Seguidament, amb una cullera feu unes boles de iogurt i poseu-les dins la barreja d'aigua i algin durant 1 minut. Quan es formi una pel·lícula per fora, passeu-les a un altre bol amb aigua freda i reserveu-les.
Finalment, talleu un tros de pinya a daus i un altre tros a làmines molt primes.
I ja per acabar, emplateu els daus i les làmines de pinya, poseu-hi les boles de iogurt a sobre i guarniu el plat amb els carquinyolis picats, la gelatina tallada a daus petits, les herbes i la pell de llima.
Quan el sucre estigui desfet, afegiu-hi els fulls de gelatina, remullats i escorreguts, i remeneu-ho bé. Després, passeu-ho a una safata folrada amb paper film i deixeu-ho refredar a la nevera durant 30 minuts.
A continuació, en un bol, barregeu l'algin i l'aigua amb el túrmix. Seguidament, amb una cullera feu unes boles de iogurt i poseu-les dins la barreja d'aigua i algin durant 1 minut. Quan es formi una pel·lícula per fora, passeu-les a un altre bol amb aigua freda i reserveu-les.
Finalment, talleu un tros de pinya a daus i un altre tros a làmines molt primes.
I ja per acabar, emplateu els daus i les làmines de pinya, poseu-hi les boles de iogurt a sobre i guarniu el plat amb els carquinyolis picats, la gelatina tallada a daus petits, les herbes i la pell de llima.